Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Vepřová kotleta v šouletu pro dva

0.0
Vepřová kotleta v šouletu pro dva

Potřebné ingredience

2 vepřové kotlety lžíce sádla sůl pepř 200 g hráchu 200 g velkých krup 1 cibule 2 lžíce sádla 3-4 stroužky česneku majoránka sůl pepř mletý 100 ml vývaru

Postup přípravy

Kotletu slabě naklepte paličkou, okrajové blány nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Osolte, opepřete a rychle opečte po obou stranách v rozpáleném sádle.Přebraný a den předem ve studené vodě namočený hrách uvařte do měkka a sceďte.
Ve druhém hrnci uvařte velké kroupy, které předem dobře vyperete. Uvařené kroupy sceďte, propláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavily šlemu. Nechte je dobře okapat.
Scezený hrách a kroupy sesypte, přidejte sůl, třený česnek, čerstvě namletý pepř, majoránku a do zlatova osmaženou drobně pokrájenou cibuli i se sádlem. Vše dobře promíchejte a vsypte na pekáč. Do šouletu vpíchněte opečené kotlety, přelijte výpekem z kotlet a vše v troubě duste nejméně 30 minut. Při dušení podle potřeby zalijte vývarem, aby byl šoulet vláčný.
Podáváme s chlebem a kyselou okurkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 25. 6. 2013, 20:49
Šoulet milujeme celá rodina - připravuji stejně, akorát máme rádi s uzeným masem nebo pečenými kuřecími stehny ... když zbyde tak i s opečenou uzeninou . Je to výborné jídlo, až na ty následky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie