Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KEFÍROVÁ BUCHTA-BEZ VAJEC

0.0
KEFÍROVÁ BUCHTA-BEZ VAJEC

Potřebné ingredience

1/2l kefíru 2káv.lžičky jedlé sody 350g polohrubé mouky 250g cukru 1dcl oleje 2lžíce kakaa marmeláda,kokos,čokoláda.......

Postup přípravy

do misky vlijeme kefír a přidáme sodu a necháme chvilku tzv.vyšumět,můžeme si zatím vymazat a vysypat formu,pak přidáme ostatní suroviny,mouku,cukr,kakao,olej,zamícháme,nalijeme do formy a pečeme cca 20 min(horkovzduch)
já dávám na velký pekáč a je asi 5cm vysoká,na normální plech bych asi volila dvojitou dávku:-)
ještě horké namažeme marmeládou,posypeme na to kokosem nebo čoko polevu,co má kdo rád...
buchta je vláčná,není tak sladká a je výborná,dělala jí moje babička před x lety a teď jsem jí objevila ve svém sešitě s recepty,tak jsem jí udělala a byla do večera pryč,je to vhodná obměna obvykle pečených dobrot

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chucky 1111 31. 3. 2013, 22:18
Tak bez vajec jsem ji ještě nezkoušela,takže asi zkusím po Velikonocích (H)
Kyzluska 31. 3. 2013, 20:36
(Y) Super recept , přidala jsem ještě jedno nastrouhané jablko, buchta byla krásně vláčná a chutnala i dětem a to je co říct! (F)
Leňouš 13. 1. 2011, 17:52
Výborná,díky za recept (F)
trala 18. 5. 2010, 13:41
(Y) (Y) (Y)Kefírovku dělám, je moc dobrá. Dávám do ní kokos a na upečenou polevu z citronu a cukru. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (hello)
plamenek 18. 5. 2010, 13:26
Nechci vám do toho moc mluvit,ale tuhle buchtu dělám už taky asi 15 let,a ta soda je tam na to ,aby buchta vyběhla(místo prášku do pečiva).A zároveň snižuje kyselost kefíru.Takže za mě ,nejdřív vymažu a vysypu hluboký plech,pak zamíchám najednou všechny suroviny do hladka a rovnou do trouby.Takže mám buchtu také vysokou,ale na velkém hlubokém plechu . (Y)
handymufna 18. 5. 2010, 13:34
@plamenek v poho,každá máme svoje recepty,já mám doslova od babičky napsáno nechat vyšumět,je mi jasné,že něco zvednout tu hmotu musí a kakao to asi nebude :-),nechávám jí vyšumět právě proto,že nesnášíme tu šílenou pachuť prášku do pečiva,tak proto se možná naše recepty liší.... ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie