Moje dortíky:-)) - Šanovský recept!

Potřebné ingredience
20dkg cukr krystal, 25dkg polohrubé mouky ,1dcl vlažné vody ,1dcl oleje, 5 vajec, kypřící prášek do pečiva
Postup přípravy
Dáte bílky do šlehače, pustíte naplno a postupně přidáváte cukr, našleháte do tuha, pak přidáte žloutky - zmírníte otáčky na polovic a střídavě přidáváte po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva a po lžících vlažnou vodu smíchanou s olejem.
Do hotového těsta můžete přidávat: kakao, oříšky, vanilku.
Já to peču jako dortové těsto i do dortové formy.
Krémy kupuju hotovky od DR. OETKER a přidávám půl másla. Ornamentky taky seženu v Kauflandu, takže mám dortík za 3 hoďky hotový!!! A juhůůů do práce maminy:-).
Jinak dělám toto těsto jako buchtičku - zákuseček!
Těsto děláte stejné( dvoubarevné s kakaem), jen přidáte po lžíčkách do hotového těsta slitého do formy nakonec ještě dopředu udělaný, skoro studený jahodový, nebo malinový puding po lžíčkách tak, aby jste to mohli dobře krájet.
Já dávám jakoby do každého kousku doprostřed jednu malou lžíčku pudingu.
Nakonec se na ještě teplou, ale ne horkou buchtičku dají 2 zakysané smetany smíchané s moučkovým cukrem. Můžete i poprášit kakaem do ornamentů.
Do hotového těsta můžete přidávat: kakao, oříšky, vanilku.
Já to peču jako dortové těsto i do dortové formy.
Krémy kupuju hotovky od DR. OETKER a přidávám půl másla. Ornamentky taky seženu v Kauflandu, takže mám dortík za 3 hoďky hotový!!! A juhůůů do práce maminy:-).
Jinak dělám toto těsto jako buchtičku - zákuseček!
Těsto děláte stejné( dvoubarevné s kakaem), jen přidáte po lžíčkách do hotového těsta slitého do formy nakonec ještě dopředu udělaný, skoro studený jahodový, nebo malinový puding po lžíčkách tak, aby jste to mohli dobře krájet.
Já dávám jakoby do každého kousku doprostřed jednu malou lžíčku pudingu.
Nakonec se na ještě teplou, ale ne horkou buchtičku dají 2 zakysané smetany smíchané s moučkovým cukrem. Můžete i poprášit kakaem do ornamentů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

cherba
(upraveno)
19. 5. 2010, 16:04






nahlásit