Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Zapečený hermelín - pro 4 osoby

0.0
Zapečený hermelín - pro 4 osoby

Potřebné ingredience

Zapečený hermelín:
4x hermelín
15 dkg šunky
malá konzerva krájených žampionů
svazek jarní cibulky
česnek dle chuti
sůl, pepř, olej

Příloha:
brambory
olej
grilovací koření

Zelný salát:
ledový salát
okurky
mrkev
ředkvičky
sůl, pepř
olej
citron

Postup přípravy

Zapečený hermelín:
Z hermelínu oddělíme čepičku cca. 3 mm tenkou. Po odklopení vydlabeme vnitřek hermelínu, který si ponecháme pro další přípravu.
Mezitím si nakrájíme jarní cibulku a česnek na drobno, šunku na proužky nebo kostičky a žampiony, pokud má někdo rád na jemnější kousky.
Na oleji osmahneme cibulku s česnekem, přidáme šunku a žampiony. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Nakonec vmícháme vydlabanou hmotu z hermelínu a krátce promícháme.
Vzniklou směs vložíme do vydlabaných hermelínů a zaklopíme odřízlou čepičkou. Takto připravené hermelíny vložíme na plech, který jsme předem vymazali (já osobně používám raději pečící papír) a zapečeme při 150-180 st. cca. 15-20 min..

Opečené brambory:
brambory uvaříme ve slupce. Poté oloupeme a pokrájíme na kousky. Poté osmahneme na oleji a okořeníme grilovacím kořením.

Zelný salát:
Ledový salát potrháme na kousky, přidáme okurku na pokrájenou na kostičky, ředvičky a mrkev nastrouhanou na hrubo. Zakápneme olejem a citronem, přidáme sůl a pepř dle chuti.

Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie