Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

MARGOT ŘEZY

0.0
MARGOT ŘEZY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 2 hrnky hladké mouky (čtvrtlitrové), 1 hrnek cukru, 1 čokoládu Margot, 1 smetana ke šlehání (min. 30%ni), 1 prášek do pečiva, 1 lžíce oleje, 2 vejce a 1 hrnek mléka

POLEVA: 20 dkg cukru moučka, 10 dkg másla, 2 lžíce rumu a 3 lžíce kakaa na pečení

Postup přípravy

Těsto: čokoládu Margot najemno nastrouháme a přidáme ostatní přísady. Promícháme a vylijeme na papírem vyložený plech (vyšší!). Pečeme při 170°C zhruba 20 min. Buchta se ráda sráží, proto pokud možno nezkoušejte špejlí a odhadněte podle oka! Stejně tak po upečení, nechte chvíli ve vypnuté troubě a po chvíli vyndejte, ale ne do studené místnosti, okamžitě by nevratně klesla. (taky už se mi to stalo, ale nebojte, na chuti to nic nemění, možná naopak, dětem chutnala ještě víc)

Poleva: do rozpuštěného másla přidáme cukr, kakao a rum a vymícháme do hladka. Ještě horké upečené těsto polijeme a necháme vychladit.

Je to výborné a hlavně rychlé!! Je krásně vláčný, NENÍ to "buchta dusivka!"

Přeji DOBROU CHUŤ!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Filip07 8. 11. 2009, 0:54
Moc dobré!!!! napoprvné a povedlo se......!!!!!Děkujeme za inspiraci Lenka a Filip (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (child7)
algrida 12. 12. 2007, 12:43
prosim vás jaké jsou to čtvrtlitrové hrnky...mě to na moje teda nevychází at se snažím jak se snažím? díky
MachyA 13. 12. 2007, 15:53
@algrida Alenko dobrý den, čtvrtlitrák je běžně dostupný hrnek, určtiě máte doma - odměřte si do něčeho 250 ml vody /odměrku nebo dětskou lahvičku třeba máte/ a nalijte do většího hrnku. A kam zkrátka bude dosahovat voda, tak potud nasypte mouku a je to. Přirovnala bych ho např. k reklamě na kávu Nescafe, s Jiřím Macháčkem, takový červený hrnek, není to ten malinký, ale větší. To je on, dovolím si použít odkaz od paní Petry: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=9602748&tab=4 Ten zrovna doma nemám, ale ten bych tak na čtvrtlitr odhadovala. Alena

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie