(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Francouzské brambory po našemu
Potřebné ingredience
Brambory, kuřecí párky, sterilovaný hrášek, sýr, mléko, vejce, sůl a pepř.
Postup přípravy
Na málé kostičky nakrájíme brambory a párky, přidáme celou plechovku sterilovaného hrášku, poté trochu posolíme a popepříme. Toto vše promíchám a zaleju rozkvedlanými vejci s mlékem. Zapékáme to v brutvanu přikryté alobalem. Pečeme to na 175°C zhruba 30min a poté při 200°C do změknutí brambor. Během pečení to občas promícháme. Jakmile brambory změknou, poklademe toto plátkových sýrem a při již vypnuté troubě necháme roztéct. Manžel si k tomu rád dává tatarku. Prostě bašta, která nikdy nezbude na druhý den.
Takto to vypadá před vložením do trouby.
Fáze před vložením sýru.
A takto to vypadá před zbaštěním. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé