Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 123 návštěvníků)

Houbové bramboráčky - jsou VÝTEČNÉ!!!

0.0
Houbové bramboráčky - jsou VÝTEČNÉ!!!

Potřebné ingredience

500 g čerstvých hub, 500 g nastrouhaných brambor, 2 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, majoránka, trochu kmínu, 6-7 PL hladké mouky a podle potřeby 2-3 PL mléka

Postup přípravy

Čerstvé houby nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s nastrouhanými bramborami a přidáme ostatní ingredience, mléko a mouku dávám podle potřeby, záleží jaké máte brambory, kolik pustí vody. Pak zamícháme a dáme na pánvičku s olejem ( můžete i na sádle). Peču, resp. smažím na stupeň 7 ( mám celkem 9 stupňů), tak aby se trošku houby propekly, aby nebyly syrové. U nás je máme rádi se zakysanou smetanou.
Kdo raději zvolí variantu, že chce houby na chvilku povařit....tak nakrájené houby dáme do vody s kmínem a solí a vaříme cca 10-15 minut. Pak scedíme a necháme vychladnout a poté pokračujeme již podle receptu)

připravené těsto

už se to smaží

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kacer z Prahy 27. 2. 2018, 10:35
Vyzkousim (F)
bedla7 (upraveno) 15. 5. 2018, 13:41
(Y) (Y) (Y) Mám houby v mrazáku tak povařím a zkusím (clamp) (clamp) vyzkoušeno, dobrá večeře
marcelka1976 20. 9. 2014, 6:36
|:o) |:o) Bramboráčky jsou luxusní.Příště je musím udělat ze dvou dávek,protože se po nich jen zaprášilo. (Y) (Y) (Y)
beruska005 14. 9. 2014, 18:17
(Y) (clamp) výborné (clamp) |:o)
Antonella 28. 4. 2013, 16:49
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli by to šlo i ze zmaržených,které mám odušené ?Děkuji
pájinka 21. 7. 2012, 8:30
(Y) (Y) (Y) Výborné (Y) (Y) (Y)
Annitta 22. 3. 2012, 18:46
Tak tohle je opravdu ňamina! Dělala jsem ze žampionů a je to příjemné osvěžení od klasických bramboráků... řekla bych, že mi chutnají i víc, než klasika |:o)
Lenpod 3. 9. 2010, 18:43
Tak jsem se do nich taky pustila s očekáváním, že ta část rodiny, která houby nerada nic nepozná a nepodařilo se (N). Jsou děsní, jak to dělají? Nicméně mně chutnaly moc, i když nejsou tak křupavé jako klasické bramboráky. Dobrou chuť i ostatním (clamp) (clamp) (clamp)
misch 29. 8. 2010, 19:16
(Y) (Y) (Y) chválím, jednoznačně mňamka, vyzkoušeli jsme a udělám zas. Díky za recept, nemá chybu!!! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Milada
katerinam 24. 8. 2010, 19:14
Vynikající ! (clamp) (clamp) (clamp) Udělala jem k nim kuřecí prsíčka se smetanovou omáčkou a bylo to opravdu žrádýlko !!! (zajic) (zajic) (zajic)
anaba 20. 8. 2010, 21:21
mňam..určitě vyzkouším |:o) |:o)díky (F) (F)
fantomka 27. 7. 2010, 13:43
(clamp)teda ženy, já slintám, jen to čtu!..houby miluju v jakékoliv podobě, ale tento receptík fakt neznám!..o víkendu vyzkouším a dám vědět.. (clamp) (Y)
Karelia 27. 7. 2010, 21:48
@fantomka Dneska byly k večeři (Y) :-) :-) (Y) :-)
Mirisek21 22. 1. 2010, 16:37
(zajic)právě smažim bramboráčky se žampoinkama,ochutnala jsem a nemaji chybu diky za receptik.Mirka (clamp)
šumafka 6. 6. 2009, 20:36
Jsou úžasné a obzvlášť,když se udělají venku na kameni :-)
Karelia 9. 8. 2011, 23:09
@šumafka Perfektní nápad, hned o víkendu to vyzkouším, to mě ještě nenapadlo (L) |:o) |:o) |:o)
veronikaj 6. 11. 2008, 11:52
Super receptík (Y) (Y) (Y) Byly skvělé (hello)
Hyzule 25. 8. 2008, 12:40
Myslíte že se nic nestane když dám houby mražené?? *-)
Alla 30. 1. 2009, 22:10
@Hyzule určitě ne,já používám i čerstvé,i mražené,i podušené sušené. Je to mňamka.
KLAKLA 8. 8. 2008, 18:52
(hotdog) byly výborné (Y) (Y) (Y) to jsem teda nevěřila, že ty hřiby tam fakt naše malá fiflinka neobjeví. dělala jsem 2x přídavky |:o) , VÝBORNÁ večeře, fakt doporučuji (B).
Karelia 25. 8. 2008, 12:37
@KLAKLA (Y) (Y) (Y)
Karelia 20. 7. 2008, 14:45
Milé maminky, tak jsem o víkendu konečně mohla zase po roce udělat bramboráčky z čerstvých hříbků (Y) (Y) (Y). Konečně!!!!!!!!!!!!! |:o) |:o) |:o)
Andule 11. 10. 2007, 15:59
(Y)určitě taky vyskoušíme máme hoodně hřibků (jidlo).A dáme vědět jak uspěly doma.Andy (X) (flower)
lumka 11. 10. 2007, 12:48
Ještě bych se chtěla zeptat,jest-li jste to smažily,nebo v troubě pekly,díky za radu,mám moc hub a ráda bych to udělala . :-)
Karelia 11. 10. 2007, 13:08
@lumka Normálně smažila na pánvi jako klasické bramboráky (Y). Používám titanovou pánev, takže olej používat nemusím, ale u na chalupě je dělám normálně na oleji :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie