Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Amoniové řezy...výborné

0.0
Amoniové řezy...výborné

Potřebné ingredience

60 dkg hladké mouky, 10 dkg tuku (máslo, sluna, stela), 20 dkg mletého cukru, 2 vejce 0,25 l mléka , 2 dkg amonia. Krém: 0,5 l mléka , 15 dkg ml. cukru, 1 žloutek, 5 dkg hrubé mouky, 1 vanilka, 6 kdg másla. Marmeláda - meruňková

Postup přípravy

Mouku, tuk, cukr, vejce, mléka, amonium zpracujeme v míse v těsto..Může být lepivé.. zasypu moukou , přykreju ubrouskkem a dáme na noc do lednice odležet.

Těsto rozdělím nä 4 díly. Vyválím a válkem přenesu na vymazaný plech. Válkem , prstama rozstaháme do krajů plechů..Trochu propícháme vidličkou. Amonium je cukrářské droždí a dělaly by se boule.Pečeme tak na 200 C cca 8. Jak začne těsto růžovět je hotové. Mezi upečením si na druhý plech nachystám další placku. Šupnu do trouby a první placku odsunu z plechu. Nebo s ní aspoň obracečkou hýbnu. Studené se hůř dává z plechu.

Vypadá to složitě, ale není. Je to upečeno tak do půl hodinky.

V kastrólu uvařím kaši z mléka, cukru, žloutku, mouky a vanilky. Jak kaše zhoustne -vypnu. Přidám máslo. Mezitím si nachystám marmeládu ( dáváme meruňkovou, jedla jsem i s malinovou-není špatné). Máslo v kaši se rozpustilo, tak zamíchám. Jakmile je rozpuštěné slepuji placky. První kaší,potom marmeláda a opět kaše. Lepší je nechat odležet, aspoň 3-4 hod..ale málo kdy se u nás povede. Už se jenom cukruje.
Je toho hodně a je to výborné.

Placka na plechu před upečením.

Kaše s rozpouštějícím se máslem.

Upečená placka

Kaše už se zamíchaným máslem.

Hotové řezy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pami 8. 3. 2013, 16:33
Zajímavé. (F)
masmar 10. 9. 2010, 8:15
Chtěla jsem se zeptat kde sehnat amonium nebo se dá něčím nahradit?třeba sodou?Jinak řezy vypadají parádně (zajic)
Akimka 16. 9. 2010, 14:18
@masmar V Jednotách, v drogerii, bývá to vedle vanilkových cukrů, popř. pudingů.. (F)
darinka30 1. 6. 2010, 13:07
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Hnědovláska 31. 5. 2010, 18:26
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
Luciášš 31. 5. 2010, 8:36
tak tohle sem nejedla už hromadu let, babička to pekla, opravdu to smrdí při pečení a chce to nechat odležet,jinak (zajic) (C),ale dala jste mi inspiraci ,co upeču tátovi k narozeninám-akorát to upravím na dort
Akimka 31. 5. 2010, 8:53
@Luciášš Díky...opravdu starý recept,ale ke (C) (Y) (Y) (Y)
Jia 30. 5. 2010, 21:33
Řezy se mně moc líbí a určitě jsou výborné (Y) ale ten název 8o|... Amoniak je čpavek 8-|
Akimka 30. 5. 2010, 21:34
@Jia Už jsem to opravila... +o(
Jia 30. 5. 2010, 21:35
@Akimka Tak dík (L) to už je lepší (Y)
taba 30. 5. 2010, 21:24
..to asi budou amoniové řezy, když jsem viděla ten nadpis "amoniakové" docela mi zatrnulo, ty by se asi smrady jíst nedaly.... :-$
Akimka 30. 5. 2010, 21:32
@taba Ale ono to smrdí, jenom když se to peče :-D..Potom už ne...Ano...jmenuje se to Amonium. (F)
taba 31. 5. 2010, 9:18
@Akimka jj amonium, cukrářské droždí... :-)
bosa nozka 30. 5. 2010, 21:18
vypadají pěkně a nadýchaně (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie