Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 56 návštěvníků)

NEPEČENÉ DORTY

0.0
NEPEČENÉ DORTY

Potřebné ingredience

V KAŽDÉM NĚCO NUTNO ČÍST

Postup přípravy

Nepečený mokka dort
1 balíček dětských piškotů (140 g),
100 ml silné kávy, 1 lžíce rumu
Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 300 g lučiny nebo žervé, 3-4 lžíce moučkového cukru
Na ozdobení: nastrouhaná čokoláda
Ztužovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevna. Lučinu (žervé) utřeme s cukrem a zjemníme ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozevírací dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme části krému, ten překryjeme vrstvou piškotů namočených v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout a rozležet. Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a ovocem.

Jahodovo-jogurtový dort
1 balíček dětských piškotů, ovocná šťáva nebo likér
Krém: 2 lžíce želatiny, 1 dl mléka, 3 kelímky bílého jogurtu (450 g), 3-4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 250 g jahod
Rosol: 1 l ovocné šťávy, 1 l vody, 1 balíček pudinkového prášku s jahodovou příchutí
Na ozdobení: ušlehaná smetana, jahody
Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty, které jsme pokapali ovocnou šťávou nebo likérem. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Bílý jogurt, cukr, rozpuštěnou želatinu a jahody našleháme do hladkého krému. Na piškoty rozetřeme polovinu krému, pokryjeme piškoty a zakryjeme zbývajícím krémem. Z ovocné šťávy, vody a pudinkového prášku uvaříme rosol. Jahody ozdobně rozložíme na povrch krému a zalijeme je rosolem. Dort necháme v chladničce ztuhnout a rozležet. Před podáváním jej ozdobíme pevně ušlehanou smetanou a jahodami.

Tvarohový dort
2 balíčky piškotů, 1/2 kg tvarohu, 4 dcl mléka, 2 vejce, 1 kostka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dcl cukru moučky, 4 lžíce rumu, 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce), 1 lžíce kakaa, ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve), šlehačka na ozdobu
Želatinu namočíme na noc do 2 dcl mléka. Druhý den přidáme 2 dcl horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžičkách tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme prvním dílem tvarohového krému. Navrch rozložíme ovoce a zalijeme druhým dílem krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce a zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme jemně zamíchali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.

Borůvkový tvarohový dort
Krém: 2 lžíce želatiny, 2 dl mléka, 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce moučkového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, asi 400 g borůvek
Na ozdobení:šlehačka v prášku, mléko
Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký tvaroh, cukr a rozpuštěnou želatinu našleháme do hladkého krému. Polovinu krému nalijeme na piškoty, pokryjeme další vrstvou piškotů. Do zbývající části krému přisypeme větší část borůvek a rozmixujeme. Natřeme na piškoty a uložíme do chladničky ztuhnout a rozležet. Jednotlivé porce dortu ozdobíme smetanou připravenou podle návodu na obalu a zbylými borůvkami.

Nepečený moučník
3 balíčky piškotů, 3 kelímky zakysané smetany, 1 kelímek šlehačky, ovoce - meruňky, jahody, borůvky nebo kompot, 4 vanilinové cukry.
Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Do dortové formy rozložíme celofán nebo alobal a na něj poskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvu střídáme, zakončíme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu. Zatížíme a dáme do chladničky nejméně na dvě hodiny, nejlépe však přes noc. Hotový moučník lze ozdobit šlehačkou a posypat mletými ořechy nebo strouhanou čokoládou.

Piškotový dort s ananasem
2 balíčky piškotů, 1 ananasový kompot, 3 lžíce rumu, 80 g cukru, 3 žloutky, 1 šlehačka, světlá želatina v sáčku.
Šťávu z ananasového kompotu smícháme s rumem. Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme alobalem. Piškoty si rozdělíme na tři hromádky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak do krému vmícháme polovinu dobře ušlehané šlehačky. Přidáme želatinu připravenou podle návodu na balíčku. Na dno dortové formy dáme 1 vrstvu piškotů, které pokapeme rumovou šťávou. Polovinou krému překryjeme piškoty a navrch položíme polovinu ananasu. Postup zopakujeme - poslední vrstvu tvoří piškoty. Hotový dort dáme nejméne na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme zbylou šlehačkou, případně kousky kiwi.


Smetanový dort
1/2 balíčku piškotů, 1/2 balíčku kakaových piškotů, 1 vanilkový pudink, 1/2 litru mléka, 2 kelímky zakysané smetany, 1 menší plechovka ananasu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 4 lžíce cukru moučky, 1 vanilkový cukr, trochu rumu, 1 sáček světlé želatiny, ovoce na ozdobu.
V 1/2 l mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixerem. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev, pomeranč, mandarinky, banán nebo jiné podle chuti).

Tvarohový dort
2 balíčky piškotů, 1/2 tvarohu, 4 dcl mléka, 2 vejce, 1 kostka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dcl cukru moučky, 4 lžíce rumu, 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce), 1 lžíce kakaa, ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve), šlehačka na ozdobu.
Želatinu namočíme na noc do 2 dcl mléka. Druhý den přidáme 2 dcl horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme prvním dílem tvarohového krému. Navrch rozložíme ovoce a zalijeme druhým dílem krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce a zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme jemně zamíchali kakao. Takto připravený dort dámě do chladničky. Ozdobíme šlehačkou.
Pařížský dort
1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dl vody, světlá želatina, 1 máslo (příp. rostlinný ztužený tuk), 150 g cukru moučky, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu.
Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.


Makový dort
1 až 1 a 1/2 balíčků piškotů, 250 g máků, 250 g cukru moučky, 1 dcl rumu, 100 g mletých ořechů, 100 g másla, pomerančová kůra, šlehačka, pomerančový džem nebo čokoládová poleva na ozdobení.
Mák spaříme v horké vodě, usušíme a pomeleme. Utřeme máslo s cukrem, přidáme mák, rum, ořechy a pomerančovou kůru. Do připravené formy klademe vrstvu piškotů a překryjeme vrstvou makového krému. Postup opakujeme, dokud nám nedojde krém. Povrch je tvořen piškoty. Dáme do chladničky ztuhnout, poté vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, případně povrch nahrubo potřeme pomerančovým džemem a ozdobíme šlehačkou.



Nepečený dort
2 balíčky piškotů, 3 zakysané smetany, cukr, kompotované ovoce (ananas, mandarinky, meruňky), 1 vanilkový puding
Do dortové formy poklademe piškoty. Navrch nalijeme 1 kelímek oslazené smetany, opět poklademe piškoty a opakujeme předešlý postup. Smetanu můžeme obarvit kakaem. Poslední vrstvu zakončujeme piškoty, na které poklademe kompotované ovoce. Šťávu z kompotovaného ovoce slijeme a doplníme vodou do 0,5 litru a uvaříme vanilkový puding. Touto směsí dort zalijeme a necháme v ledničce ztuhnout.


Ledový dort nepečený
1 větší balíček dětských piškotů
2 jemné tvarohy ve vaničce (500 g)
1 žloutek
2 vanilkové cukry
práškový cukr dle chuti
1 vanilkový pudinkový prášek
0,5 l mléka
rum
1 sáček bezbarvé želatiny
kompotované ovoce nebo čerstvé ovoce (jahody)

Sušenkové sendviče se zmrzlinou a müsli
8 čtvercových sušenek, krekrů apod.
350 ml zmrzliny
8 lžic křupavého oříškovočokoládového müsli

Nepečený dort ze zakysané smetany
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve


Citrónová pěna s ovocem
4 žloutky
5 lžic moučkového cukru
kůra z poloviny citronu, jemně nastrouhaná
8 lžic citronové šťávy, asi 100 ml
400 ml 33% smetany na šlehání
4 lžíce pokrájeného ovoce na ozdobu (broskve, pomeranč apod.)
1 lžíce nesolených pistáciových oříšků, pokrájených
pár lístků máty na ozdobu
4 lžíce šlehačky na ozdobu




Jahodové želé s čerstvými jahodami
300 g jahod + 400 g k podávání
250 g přírodního cukru písek
limetková šťáva na dochucení
20 g práškové želatiny
100 ml vody
200 ml smetany 33% a více
hrst lístků meduňky nebo máty
kůra z limetky na ozdobu



Jogurtový krém s borůvkami
500 ml hustého bílého jogurtu, smetanového
2 lžíce medu
350–400 g borůvek
1–2 lžíce přírodního cukru
1 vanilkový cukr
4 oblíbené sušenky nebo cukrářské piškoty
4 lžíce ušlehané šlehačky
lístky máty nebo květů na ozdobu




Kiwi sorbet se šlehačkou
400 g dužiny z kiwi
150 g cukru krupice
200 ml vody
1 lžíce citronové šťávy
4 lžíce ovocného likéru nebo destilátu
200 ml sektu
1 kiwi na ozdobu
lístky meduňky nebo máty na ozdobu
4 koktejlové třešně na ozdobu
4 lžíce ušlehané šlehačky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie