Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

rizoto - aneb pokus o rizoto "jako ze školní jídelny"

0.0
rizoto - aneb pokus o rizoto "jako ze školní jídelny"

Potřebné ingredience

2 hrnky rýže, 3 hrnky vody, sůl, 1 lžička kari, 1 a 1/4 kostky slepičího bujonu, hrášek, mrkev, tvrdý sýr ( aidam), Kousek vařeného, nebo pečeného kuřecího masa.

Postup přípravy

do hrnce nasypeme 2 hrnky rýže, a přidáme 3 hrnky vody, osolíme a přidáme Kari.
Dáme do trouby a "pečeme" dokud se voda neodpaří a rýže není téměř měkká.
Pokud máme čerstvou zeleninu, tak mrkev nakrájíme na kostičky a uvaříme téměř do měkka. Mraženou zeleninu podusíme dle návodu cca 3-5 minut.
Podušenou zeleninu přidáme do hrnce s rýží a necháme "dojít" dokud není rýže hotová.
Kuřecí maso ( tepelně upravené - já použila zbytek pečeného kuřete) nakrájíme na drobné kousky a prohřejeme v kastrůlku s kouskem bujonu a potom přidáme do rizota.

Naběračkou děláme z rýže kopečky, které posypeme strouhaným sýrem.
Příloha : červená řepa
( já neměla, tak mám okurku)

Není to přesně jako originál - ten byl bez masa, ale jinak je moc dobré :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

janinkax 3. 10. 2011, 16:47
to není rizoto.
fi.dorka 25. 1. 2008, 11:37
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie