Zobrazit přihlášovací formulář

ČTYŘPATROVÝ k hromadným narozeninám

0.0
ČTYŘPATROVÝ k hromadným narozeninám

Potřebné ingredience

potřebujeme: chuť uspořádat mega oslavu. Dále potřebujeme veledort , 5 oslavenců, spoustu gratulantů a hezké počasí :-)

Postup přípravy

***korpusy jsem nechala upéct v cukrárně, prtž jsem dort nedělala ve svém domácím prostředí, ale už rovnou na návštěvě daleko od domova. To jsem ovšem netušila, co s těmi korpusy provedou profíci: přepečené, vyboulené, nepravidelné ... Nejhorší snad byl oříškový - oříšky byly jen nahoře a to ještě jen místy (špatně rozmícháno), čili byl to vlastně vanikový korpus, který okolo oříšků jen prošel :-(( *** průměry korpusů: 15, 25, 35, 45 cm *** váha 15 kg , výška každého patra + - 7-8 cm , mezi zelenou a oranžovou byl papírový katon potažen potr. fólií, pro jistotu, aby se nám to nepropadlo, i když jsme to skládaly na sebe až dopoledne před oslavou ***krájeli jsme po 2 patrech a váha 1/8 dvou spodních byla cca 1,25 kg ***korpusy: vanilkový, čokoládový, vanilkový a oříškový ***krémy: vanilkový, čokoládový, karamelový - vše ze základu z kaše, do které jsem přidala pudink a Ivu 1/2 na 1/2 s máslem, aby byla lepší chuť ***marmeláda (bez kousků ovoce)s rumem - jahodová a rybízová (rybízová je lepší, je více výrazná ... dobrá by byla i meruňková a višňová) ***potah: obarveno barvami Kovandovi + gelovky ***žlutá: mléčná hmota od Arielll, 1 várka (500 g) ***zelená: Formix + mléčná hm., 2 várky (zbylo) ... ta měla příšernou konzistenci, ale nakonec šla vyválet a položit docela dobře v rámci možností ... po obarvení Formixu hmota jakoby zřídla, proto jsem ji "zahustila" ml. hm ***oranžová: mléčná hm., 2 várky ***modrá: Formix + mléčná hm, 4 várky (zbylo) ***kytičky vykrájené , zvířátka zakoupená (chuťově nebyla moc dobrá)

modrý - oříškový

oranžový - světlý

rádoby oříškový

žlutý - vanilkový

ještě bez dekorace

dort s hlavní oslavenkyní - Valérie má 1. rok

všichni oslavenci

řez dortem

1/8 dvou spodních pater

a tady jsem dostala zadání dortu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ARICA 7. 6. 2010, 13:21
pro Monika P. (nymfomyska) a Hana D. (Handulka0) ... souhlasím s vámi, že se jim tam ty korpusy měly nechat ležet ...já bych si nikdy nedovolila takovéhle patvary předat "zákazníkům" ... holt jiný kraj, jiný mrav ... jenže korpusy se přebíraly ve čtvrtek večer, v pátek se na nich pracovalo a v sobotu byla oslava ... takže nebyl čas a podmínky pro upečení nových korpusů. A hlavně takovéhle vele rozměry v domácích (ke všemu už v místě oslavy) podmínkách a s malým dítětem bychom nezvládly ... takže jsem se holt do toho musela zakousnout a pokusit se z toho něco vytvořit ... Naštěstí na pohled vypadal dobře a to bylo to hlavní ... jakmile byl dort předán, tak jsem si konečně oddychla ...
ARICA 7. 6. 2010, 13:10
Děkuji všem za pozitivní ohlasy (L)
darinka30 4. 6. 2010, 19:02
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
calexaci 3. 6. 2010, 18:55
(^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Elvela 3. 6. 2010, 17:48
krásný bärevňoučný (^) ,radost pohledět (Y) (Y) (Y)
nymfomyska 3. 6. 2010, 17:40
Tak to jste dobrá co jste stěch korpusu dokazala vytvořit (Y) (Y) (Y) (Y) já bych jim to těm profesionalum hodila na hlavu :-( a řekla bych jim at se jdou znova učit +o( Klobouk dolu dort je nadherný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Handulka0 3. 6. 2010, 16:34
Poprala jste se s dortem dobře,je super (Y) (Y) já bych ale takové korpusy nezaplatila a nechala je tam,že jim není hanba ,,profesionálům,, (N) (N)
catahoula 3. 6. 2010, 14:36
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Cink,cink 3. 6. 2010, 14:31
Ten je nádherný, jen se zakousnout (Y)
ARICA 7. 6. 2010, 13:14
@Cink,cink byl fakt moc dobrý, i když ty samotné korpusy na to nevypadaly, ale v kombinaci s marmeládou, krémem a marcipánem to byla lahoda ... jen ho bylo "trochu" více a tak každá z pozvaných rodin dostala právě tu 1/8 spodních pater domů :-) Akorát to krásně vyšlo a všichni se podělili ...
HHaannuullee 3. 6. 2010, 14:28
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super
kateřinka 3. 6. 2010, 14:23
Moc se povedl, já měla zadání stejné jako vy a takhle jsem dopadla http://dorty.artmama.cz/ostatni-dorty-pro-deti/ctyrpatracek-s-morskyma-potvurkama-na-prani hodně zdaru v další práci
ARICA 7. 6. 2010, 13:10
@kateřinka Katko, váš dort je také moc pěkný ... stejné zadání, ale každý z dortů je pak stejně svým způsobem originál ... mně se nechtělo dělat s těmi potvůrkami, proto jsme se rozhodly, že je necháme koupit ... s postavičkami nemám zatím zkušenosti a tak jsem raději nepokoušela stěstí, aby z toho pak nebylo neštěstí ... Přeji také hodně dalších úspěšných dortů. H.
Marien77 3. 6. 2010, 14:13
hezký čtyřpatrák (Y) (Y) (clamp) (clamp) (hello)
jeremy 3. 6. 2010, 13:27
Po všech peripetiích ale dort vypadá úžasně, je veselý a hezky barevný (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie