Zobrazit přihlášovací formulář

Stonožka, kterou mi udělal syn k narozeninám

0.0
Stonožka, kterou mi udělal syn k narozeninám

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 hrnek cukru, čtvrt hrnku oleje, 2 hrnky pol. mouky,1PDP, 1 vanil. cukr, 1 hrnek mléka a cit. kůra

Postup přípravy

Utřeme vejce s cukry do husté pěny, přidáme mouku s PDP, olej, mléko a cit. kůra. Promícháme a do poloviny přidáme kakao nebo kokos. Upečeme

Bábovku přepůlíme tak ať je jedna část větší a druhá menší. Menší část ještě jednou přepůlíme
A teď už jen sládáme. Doprostřed dáme velkou část bábovky a po krajích ty menší části. Syn obarvil šlehačku nazeleno a dozdobil to ovocem. No není nádherná. Inspiraci si našel někde na internetu. Udělal mi ji sám loni k narozeninám. Strašně ho pečení baví, pry bude cukrář. Na narozeniny mi už peče 3 rokem (teda vlastně 2x to bylo nepečené). A jsem zvědavá co zas letos vymyslí.

Bábovku jsem si upravila podle jednoho časopisu na svou formu. Tuto bábovku miluje můj syn. Zvládne ji upéct úplně sám. Výhodou je, že když je někdo nedočkavý a chce bábovku hned, klidně ji horkou ukrojím ať dříve vychladne a vůbec se nezakalí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenyna 8. 6. 2010, 18:56
Bombastická (Y) (Y) (Y)Nádherná,je to šikulka (Y) (Y) (Y)a hlavně mamko,je dělaná z lásky (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Domcaaa 9. 6. 2010, 8:02
@Lenyna Děkuji za syna. Šikulka to teda je a takové ty dárečky z lásky mají nevyčíslitelnou hodnotu. (L) (L) (L)
Gabžule 8. 6. 2010, 11:44
Moc se mu povedla (Y) (clamp) (clamp) (clamp)šikula |:o)Moc pěkná píďalka :-) (flower)
Domcaaa 8. 6. 2010, 13:38
@Gabžule Děkuji, já mu to vyřídím (Z). moc jsem se nasmála, když jsem přišla do kuchyně a on ji zrovna promazával tou šlehačkou. Klečel na židli, horní polovinou těla ležel na stole, olizoval si rty ((tak jak to dělají prvňáci, když se učí psát) a promazával. :-) Nakonec mě taktně vyhodil, že mu kazím překvapení. :-@ (6) (flower)
Gabžule 10. 6. 2010, 18:50
@Domcaaa Jojo,jsou to zlatíčka :-$ Není to tak dávno,kdy nám Martin-ten starší klohnil véču(co dům dal)Chleba ve vajíčku (hotdog)Všude bílo :-Dsmrad jsem z bytu nemohla dostat týden +o( (flower) (hello)
Domcaaa 10. 6. 2010, 23:56
@Gabžule No jó každý nějak začínal. Ale ta snaha se musí taky ocenit. No né mamko? Moje 1 vaření probíhalo tak, že jsem měla chuť na vajíčka nahniličku. Věděla jsem, že se vaří jen 3 minuty. Jenže už mi nikdo neřekl, že se tam myslí 3 min. od varu. Já frajerka jsem je dala do studené vody a měřila 3 min. Ta voda se ani nestačila ohřát a já už je vytahovala. Jaké bylo moje překvapení když jsem je naťukla lžičkou a oni se mi roztekly po talíři. 8-| 8-| (child12) (child12) někteří členové rodiny si ze mě dodnes dělají srandu :-D ^o) ^o) (tudledudle)
Gabžule 11. 6. 2010, 9:27
@Domcaaa :-D :-D :-D ,-)a já je zas zapoměla na plotně :-D 8o|byly rozstřelené všudééé 8-|připalovat věci- to je moje specialita
Domcaaa 11. 6. 2010, 11:28
@Gabžule To moje taky :-D :-D Já jsem například před pár dny připálila rýžovou polívku a všichni si mysleli, že jsem připálila brambory. (N) (N) Jako kdyby se dali připálit jen brambory. ,-) ,-) ,-) (N) (N) (smich) (smich). Tak jsem byla docela :-@ (6) 8o| :-(
manhartici 8. 6. 2010, 7:38
Krásný dortík..... |:o) |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) (^) (^) (Y) (Y) (Y)
Domcaaa 8. 6. 2010, 13:46
@manhartici Děkuji, syn bude mít radost, že se Vám líbí. (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie