Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

0.0
Buřtguláš od žižkovské Kulaté báby

Potřebné ingredience

Ingredience: 3 střední cibule, 300 g točené­ho salámu (nebo 2 nožičky te­lecího párku), 500-750 g brambor, 5 stroužků česneku, špetka majoránky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžič­ky vegety, špetka mletého pepře, špetka muškátového květu, špetička zázvoru, tuk na osmažení cibule, 2-4 hrst­ky hladké mouky na zahuště­ní, 1 kostka masoxu (nemusí být), 3/4-1 l teplé vody nebo vývaru. Sůl při tomto použití surovin už nepotřebujeme.

Postup přípravy

Příprava:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dotmava (ale nespá­lit!), přidáme papriku, kterou za míchání zpěníme. Přilijeme 1 dl teplé vody (vývaru) a chvíli po­vaříme. Na cibuli s paprikou při­dáme syrové oškrábané bram­bory nakrájené na kostičky, za­mícháme, posypeme moukou.

Opět promícháme a necháme mouku trochu přismahnout. Dá­me veškeré koření, masox, roz­mačkaný česnek a nakrájený salám (na kostičky nebo na plátky - viz foto), nalijeme po­třebné množství teplé vody (vý­varu). Za občasného zamíchání necháme vařit, až jsou brambo­ry měkké.

Množství mouky na zahuštění, ale i vody celkově volíme podle svých zvyklostí, podle toho, jestli děláme omáčku hustší, či řidší. V případě tohoto guláše by měla být hustší.Já dala ješte sladkokyselé okurky!!!

Doporučená příloha:
pečivo, čerstvý chléb.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlasta33 24. 6. 2010, 20:56
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Boňule 24. 6. 2010, 13:48
Vypadá fakt luxusně, určitě zkusím. (clamp) |:o)
žabada 24. 6. 2010, 13:46
(Y) určitě vyzkouším :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie