Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jablečný koláč s krémem....vynikající

0.0
Jablečný koláč s krémem....vynikající

Potřebné ingredience

5-8 jablek,3 vejce,3 dcl cukru krupice,10 dkg másla(margarínu),1,5 dcl mléka,4,5 dcl hl.mouky,2,5 lžiček prášku do pečiva,skořicový cukr.Zálivka na 4 porce:1 vejce,1-2 polévkové lžíce cukr krystal,4 dcl plnotučného mléka,1/2 polévkové lžíce bramborové moučky,1 polévková lžíce van.cukru.

Postup přípravy

Koláč:
Jablka oloupeme a pokrájíme na plátky.Vejce s cukrem vyšleháme.Mléko s máslem převaříme a necháme vychladnout.Plech vymažeme a vysypeme strouhankou.Mouku s práškem do pečiva vmícháme do těsta s vejci a cukrem.Přidáme mléko s máslem.Vylijeme na plech a pokryjeme jablky.Posypeme skořicovým cukrem.Pečeme cca 30 minut na 200.

Zálivka:
Vejce,cukr,1 dcl mléka a škrob vymícháme na ohni,nevařit.Pak přidáme zbytek mléka a mícháme.Nesmí to vřít.Přidáme van.cukr a necháme vychladnout.Občas promíchat.Pro zjemnění můžeme přidat 1/2 nebo 1 dcl šlehané smetany.Já to dělala bez ní a je to výborné.

Je vynikající i pro ty,kteří nemají rádi moc sladké.

Takto poklademe jablíčka na těsto.Já jich tam dala dost a vůbec ničemu to nevadilo.Naopak,bylo to výborné.

Tak tohle je zálivka.

Přeji dobrou chuť,doufám že vám bude chutnat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kacur 2. 11. 2008, 22:12
I já můžu potvrdit, že tento koláček je dokonalá pastva pro chuťové buňky :-) :-) :-) Už se těším, jak ho zase upečeš ;-) :-$ (nebo ho upeču já, a přijdeš na (C) (L)
(Lojzík) 14. 11. 2008, 23:08
@Kacur Kačko,až bude chvilka času (mamca) (child9),znáš to , 8o|tak ho upeču a zajdu na (C)
(Lojzík) 19. 10. 2007, 13:27
Šárko,mám radost že vám chutnal (PL)Je to recept od mojí kamarádky ze Švédska (X) Snad brzy zase nějakou dobrotku dodám.
nenynka 18. 10. 2007, 23:29
Tak jsem koláček upekla a je výýýýýýýborný ..nevydržel ani do druhého dne (-jsme si faktik pošmákli (jidlo) . Děkuji za recepísek , je to mňamka (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie