Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Čokoládový dortík s malinovou omáčkou

0.0
Čokoládový dortík s malinovou omáčkou

Potřebné ingredience

Těsto - 30 g másla, 70 g cukru krupice, 2 velká vejce, 70 g hořké čokolády, 25 g hladké mouky Malinová omáčka - maliny, trochu cukru, troška vody

Postup přípravy

Toto množství je na cca 4 muffinové silikonové formičky - průměr cca 7cm.

Dáme si rozehřát troubu na 180 stupňů. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme rozpuštěné vlahé máslo a cukr - vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu (dala jsem do mikrovlnky povolit jen tak - možná by bylo lepší přidat malinko másla, aby to bylo rovnoměrněji rozpuštěné) a zamícháme. Pak lehce vmícháme hladkou mouku - vznikne dost tekutá hmota. Tu nalejeme do máslem vymazaných formiček jen kousíček pod okraj (já mám ty silikonové, tak jsem se na vymazávání vykašlala a v pohodě :-)). Dáme do trouby a pečeme 15 minut. Pak vyndáme a necháme chviličku stát (nesmí vystydnout), opatrně vyklepneme z formičky na talířek. Polijeme malinovou omáčkou (maliny rozmačkáme s trochou cukru a kapkou vody a necháme chvilku provařit). Nahoru můžeme ozdobit pár malinami.

Když se bábovička rozřízne, vyteče z ní tekutá čokoládová hmota a v kombinaci s malinami je to opravdu vynikající. Recept mám myslím z IDnes...kdysi jsem si ho uložila, ale zkusila jsem až teď. Fotku bohužel nemám - než mě napadlo to vyfotit, bylo to snězené :-)).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie