(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Dětská výživa z jablek
Potřebné ingredience
5 kg jablek
1,5 l vody
0,5 kg cukru
3 vanilkové pudingy
různé kompoty
Postup přípravy
Oloupaná a nakrájená jablka uvaříme ve vodě, do které přidáme cukr (můžeme přidat i méně než je psáno). Vaříme skoro do rozvaření. Zahustíme 3 vanilkovými pudnigy, rozmixujeme a dáme do skleniček, 20 minut sterilujeme.
Při mixování můžeme přidat různý kompot - broskve, meruňky, jahody.
Má vynikající chuť jako koupené přesnídávky a kdo má na zahradě zbytečně se povalující jablka, mohu jen vřele pro ty naše capartíky doporučit.
Při mixování můžeme přidat různý kompot - broskve, meruňky, jahody.
Má vynikající chuť jako koupené přesnídávky a kdo má na zahradě zbytečně se povalující jablka, mohu jen vřele pro ty naše capartíky doporučit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sýr
(upraveno)
10. 12. 2007, 21:54
Chtěla bych se zeptat, při kolika stupních se steriluje?
Může to být v troubě na plechu, na kterém je voda nebo stačí i v hrnci s vodou na plotně? Moc díky za radu


nahlásit

Simiiik
(upraveno)
2. 3. 2008, 20:39
@Sýr
Dobrý večer. Omlouvám se, až teď jsem zjistila, že mám tady kupu komentářů. Vůbec jsem o nich nevěděla, že tady vůbec něco je
. Radila bych spíše než na plechu v hrnku. Já jsem je nechala 20 minut povařit v obyčejném hrnku a byly skvělé ještě letos. A to jsem je zavařovala minulý rok v lednu. Tak ještě jednou se omlouvám, sice píšu pozdě, ale přece.
Simča





nahlásit

Paulinka
(upraveno)
17. 10. 2007, 22:48








nahlásit

jaxa
(upraveno)
17. 10. 2007, 21:10
Simi, hloupý dotaz - jak se steriluje? Já nic nezavařuju, tak s tím nemám zkušenost a předpokládám, že tohle se má jakoby zavařit. Dám to do skleniček od přesnidávky a ponořím do hrnce s vařící vodou a vařím 20 minut? Domýšlím si to správně??


nahlásit

Simiiik
(upraveno)
2. 3. 2008, 20:42
@jaxa
Dobrý večer. Též i Vám se moc omlouvám, vůbec jsem o těchto komentářích nevěděla.
Ano, myslíte si to správně. Já jsem je nechala v obyčejném hrnku s vodou vařit 20 minut a pak vyndala. Vydržely mi rok. Minulý rok jsem je kuchtila v lednu a zrovna minulý týden jsem je dootevřela a byly vynikající. Tak ještě jednou se omlouvám, píši pozdě, ale přece
. Mějte se krásně
Simča



nahlásit

Navis
(upraveno)
17. 10. 2007, 20:35
Tak takto přesně dělám dětem přesnídávky a holky jsem od malička na tom odkrmila.Máme doma taky hodně jakblek+hrušky tak si jen papkali a manžílek taky.Ten si to brak po třech skleničkách do práce.tak jsem toho dělala i z 15kg jakblek.Letos jsem se nějak opozdila.
nahlásit