Blesk McQueen s postupem, korpus bez vajec (příp. i bez mléka) pro alergiky

Potřebné ingredience
do kulaté formy o průměru 23 cm: 200 g cukru * 1 vanilkový cukr * 1 zakysaná smetana 15% tuku (180 g) * 1 dcl mléka (oboje možno nahradit sojovými výrobky) * 1 dcl horké vody * 150 ml oleje * 1 vanilkový puding v prášku (stačí i obyč třeba z Tesca) * 200 g polohrubé mouky * 200 g hladké mouky * 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
pečeme na 180 stupňů cca 40 minut - potřeba zkusit špejlí.
recept je můj, ingredience jsem různě obšlahla asi ze tří různých receptů, poměry zkoušením upravila.
korpus je skoro jak klasický mramorový, krásně vláčný a měkký, použitelný i třeba jako základ na buchtu s ovocem a drobenkou (uvedené množství je akorát do hranaté formy o rozměrech 22x33 cm, výška těsta po upečení je v ní 3 cm). díky pudinku je i trochu dožluta, takže i vypadá jako z vajec:-)
krém vanilkový (0,5 litru mléka svařit s cukrem a 2 pudinky, vyšlehat 1 máslo a půl stely s cukrem)
potah - marcipán cca 600 g dle Zdenky R. (aero-orion), marshmallows hmota (bílá a žlutá) z jednoho pytlíku, čokohmota z jedné čokolády (čokoláda na vaření roztopit v mikrovlnce a poté přidat jednu lžíci kukuřično-ječného sirupu) (kola a číslo).
dort má 3,1 kg, rozměry 28x20x12 cm
vzhledově inspirace u danah (ID 4690) - díky moc:-)

takto vypadá korpus bez vajec - pekla jsem z 1,5 dávky do hranaté formy na 170 stupňů cca 45 minut, pak ještě jeden z jedné dávky, a ten použila na dotvarování.

spojeno

vytvarováno punčovinou (zbytky korpusu, krém a marmeláda)

potaženo - měla jsem z těch tvarů strach, ale šlo to dobře, vyválela jsem tak na 3mm a ještě mi zbylo. jen vzadu se mi to trochu začlo trhat, tak jsem tam udělala záhyb:-)

zboku

zboku

shora - kormidlo je přidělané na dvou párátkách

zezadu

a ještě na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu














