Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 615 návštěvníků)

Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)

5.0
Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)

Potřebné ingredience

8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni

Postup přípravy

8zloutku a cukr moucku umixuju do peny do ktere nastrouham citronovou kuru a dam extrakt zamixuju a v druhe mise si pripravim tuhyyyyy snih z bilku, navazim si mouku a popracim spetkou prasku do peceni, pomalinku zamicham snih z bilku do smesi ze zloutku ( ja to micham tak ze to podebiram a dostava se mi tam vzduch aby to nelehlo) potom stejnym zpusobem vmicham mouku po castech, pecu na 150-160C ve vyhrate troube asi hodinku.

po vyndani z formy

po rozriznuti

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jusinka 8. 7. 2020, 10:06
Taky dělám (Y)
Kačupka 19. 4. 2018, 12:13
Dobrý den, před chvílí jsem dala do trouby. Chci se zeptat, vzdy mi po dopečení "spadne" korpus, jak to děláte? Mám ještě nechat v dobíhající troubě nebo naopak hned vyndat nebo propíchat? Budu ráda za typ či radu. Děkuji a hezký den, Katka
anaba 24. 6. 2017, 9:48
musím vyzkoušet,díky (F)
Nadys 23. 6. 2017, 22:33
(F) (F)
Kemy 23. 6. 2017, 22:05
(Y) krásně vláčný! děkuji za recept |:o) |:o) |:o)
m.arketa 31. 5. 2017, 0:25
Dobrý večer/ráno :)) pokud se k tomu někdo dostanete.., potřebuju ho upéct ráno - do 24cm formy 6 vajec?? *-) Díky moc. [A] [A] [A] (F)
tulipanka 28. 11. 2016, 9:04
(Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 12. 11. 2016, 9:01
(Y)
chnapyy 11. 11. 2016, 19:54
Jste báječná,díky vám se mi konečně povedl udělat krásnej korpus a co víc ho 2x rozříznout.Pro někoho normální,pro mě naprostej zázrak :)
Dannylla 22. 10. 2015, 19:41
Já už jiný nedělám. Nejlepší korpus na dort. Myslím, že polohrubá mouka a sáčky kypřícího prášku nemají v dortu, co dělat. (Y) (Y) (Y)
laskonka333 13. 4. 2015, 11:26
(Y)
rodoba 10. 4. 2015, 19:41
skvělěj (Y)
lenkapari 27. 2. 2015, 13:54
Dobrý den ted jsem dodělala korpus dceři, ale nemam ho jak vy na fotce. Kraje zůstaly nižší a vršek se nakoukl do boulicky. Pekla jsem na 160°35min.poradte co dělam spatne.
romitka 27. 2. 2015, 17:11
@lenkapari Leni já si myslím,že dort je obrácený.Dno je nahoře.Nebo mně to tak aspoň připadá.
anemonka 4. 12. 2014, 17:24
(Y) (Y) (Y)
kleofášek 30. 10. 2013, 12:29
Moc děkuji za úžasný recept - použila jsem ho o víkendu na dort (^) ke stříbrné svatbě (svatba). Dělala jsem ve formě 28 cm - z 10 vajíček a byl úžasný - reakce dcery byla - mami ten je jak z televize z Báječných dortů. Komu se doposud korpusy nevedli tak jako mě ,tak tento doporučuji na 100 %. (Y)
krejcivjd 18. 3. 2013, 12:07
Dekuju za recept je super (Y) (Y)
EVA.Z. 11. 7. 2012, 20:29
(Y)ted jsem ho dodělala je suuuupr (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)nelehl ani o centák ^o) (L)
alimraj1 14. 6. 2012, 18:00
tenhle korpus je moc dobrý,s vyběhnutím problém nemám,ale často se mi stane,že dost lehne - poraďte,čím to může být :-|
novackova 30. 3. 2012, 13:02
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F)
llaayyss 30. 3. 2012, 12:08
na doporuceni kamaradky,jsem dnes tento receptik take vyzkousela... mam upeceno,rozkrojeno a ted ceka (^) jen na namazani kremem a dozdobeni... Jeste teda nevim jak chutna,ale podle vune bude (Y) Tak snad se (X) bude libit :-) Dekuji,ukladam do svych oblibenych receptu a cervnu udelam znovu (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie