Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 102 návštěvníků)

Korpus z hladké mouky

0.0
Korpus z hladké mouky

Potřebné ingredience

5 vajec- sníh, 250g hladké mouky, 200g cukru krupice, 2 PL oleje, 3 PL studené vody, trochu soli, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Sníh ušleháme se špetkou soli a 3 PL studené vody do husté pěny.
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem do husté pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme opatrně sníh a nalijeme do formy. Peču na 150-160°C.

rozkrojený

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

m.arketa 31. 5. 2014, 20:45
Dobrý den, zrovna se na něj chystám. Můžete mi prosím napsat, do jak velké formy je recept? Mám 23 cm formu, můžu dát surovin stejně? Moc díky. Markéta
Handulka0 31. 5. 2014, 21:19
@m.arketa Myslím , že nebude problém, mám asi 24cm, to je skoro stejný (hello)
alisa 28. 10. 2013, 12:43
Dobrý den, jsem začátečnice v pečení dortů. Jak dlouho se ten korpus v troubě peče a jak je po upečení vysoký? Děkuji Radka. Korpus vypadá moc hezky.
Luckamax 4. 6. 2013, 9:46
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli, pokud chci tmavy korpus, staci pouzit tento recept a pridat kakao na ukor mouky? Mam jednu lzici mouky nahradit jednou lzici kakaa, nebo jsou pomery mouky a kakaa jine? Dekuji, Maxova
filidr 5. 8. 2013, 21:14
@Luckamax určitě pouzit tento recept a pridat kakao na ukor mouky, dělám to taky tak
Lenka350 26. 12. 2012, 11:40
Dneska jsem dělala Váš korpus, je super, ani se mi "nevyboulil" (Y) . Díky za receptík (^) (hello) .
Handulka0 26. 12. 2012, 16:25
@Lenka350 To jsem ráda, že se povedl (F) (F)
laskonka333 5. 11. 2012, 17:11
(Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (^)
adametz 4. 11. 2012, 18:22
Vypadá super, někdy vyzkouším.
novackova 4. 11. 2012, 16:04
a jak to děláte že nemáte v prostřednu bouli,já už nevím jak na to,vždy mi to v prostředku vyběhne (F)
adametz 4. 11. 2012, 18:23
@novackova Dost často udělá bouli, když pečete na vysokou teplotu a nebo je moc prášku do pečiva.
hagrid 4. 11. 2012, 16:46
@novackova před pečením hmotu ve formě rozhrňte tak,aby ve středu byla vrstva nižší - takový důlek.Těsto se při pečení stahuje do středu,tak se to vyrovná (F)
TanjaFo 5. 11. 2012, 17:27
@hagrid (L)
Handulka0 4. 11. 2012, 19:19
@hagrid Dělám to taky tak a ještě vymazávám jen dno, okraj pak objedu nožem a vyklopím (hello)
novackova 4. 11. 2012, 16:58
@hagrid moc díky (F)
Michaela73 4. 11. 2012, 16:08
@novackova Nevím jak paní,ale já to obrátím vzhůru nohama :-)a pokud přesto boule zůstane,tak ji seříznu.....a hotovo |:o)
novackova 4. 11. 2012, 16:58
@Michaela73 moc díky (F)
Betty72 4. 11. 2012, 15:48
:)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie