(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřová kapsa plněná, se žampiony
Potřebné ingredience
Vepřová kýta - 3 plátky, sůl,grilovací koření, česnek cca 3 stroužky, žampiony čerstvé malé asi 300g, moravské uzené 6 plátků, malá cibule, pórek, tavený sýr 2 trojúhelníčky, vejce syrové 1ks, olej, máslo mouka na zahuštění, voda / vývar na podlití
Postup přípravy
Plátky masa opatrně naklepeme, aby se nepotrhaly, jemně osolíme a na maso položíme po plátku uzeného.
Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme stroužky česneku, nakrájený pórek a na čtvrtky nakrájenou polovinu žampionů.Vše posypeme lžičkou grilovacího koření, jemně osolíme a promícháme. K ještě pevné zelenině přidáme tavený sýr,necháme ho rozpustit(mícháme), přidáme vajíčko, rozmícháme a hned vypneme. Směs musí zůstat krémová(vajíčko se dodělá při dušení v kapse).
Mírně prochladlou směs klademe na připravené plátky masa(jen na půlku),na každou přidáme kousek másla, plátky přehneme a sepneme jehlami (párátky,..).Maso z obou stran posypeme grilovacím kořením.
V hlubší pánvi si rozehřejeme trošku oleje, na který vložíme masové balíčky, ze všech stran je opečeme a přidáme na půlky překrájené zbylé žampiony. Podlijeme mírně vodou/vývarem, přiklopíme poklicí a zlehka dusíme asi 10-15 min (dle velikosti). Poté maso odklopíme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme a podlijeme. Šťávu pečlivě promícháme, dle chuti dosolíme a dokořeníme - špetka gril.koření, pepř mletý. Necháme pomalu přejít varem a kapsy ve šťávě několikrát obrátíme.Po pár minutkách vypneme, z masa opatrně vyjmeme jehly(párátka) a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí vařené či opékané brambory a zeleninový salát.
Zkoušela jsem i jinou variantu - roládu. Plátky vepřového masa jsem naskládala k sobě, naplnila stejně jako kapsy a zabalila (omotala nití a pomohla si párátky). Maso jsem pekla v troubě cca 35 minut. Ostatní postup je stejný.
Za recept díky toprecepty.cz autorce mirca75
Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme najemno nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme stroužky česneku, nakrájený pórek a na čtvrtky nakrájenou polovinu žampionů.Vše posypeme lžičkou grilovacího koření, jemně osolíme a promícháme. K ještě pevné zelenině přidáme tavený sýr,necháme ho rozpustit(mícháme), přidáme vajíčko, rozmícháme a hned vypneme. Směs musí zůstat krémová(vajíčko se dodělá při dušení v kapse).
Mírně prochladlou směs klademe na připravené plátky masa(jen na půlku),na každou přidáme kousek másla, plátky přehneme a sepneme jehlami (párátky,..).Maso z obou stran posypeme grilovacím kořením.
V hlubší pánvi si rozehřejeme trošku oleje, na který vložíme masové balíčky, ze všech stran je opečeme a přidáme na půlky překrájené zbylé žampiony. Podlijeme mírně vodou/vývarem, přiklopíme poklicí a zlehka dusíme asi 10-15 min (dle velikosti). Poté maso odklopíme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme a podlijeme. Šťávu pečlivě promícháme, dle chuti dosolíme a dokořeníme - špetka gril.koření, pepř mletý. Necháme pomalu přejít varem a kapsy ve šťávě několikrát obrátíme.Po pár minutkách vypneme, z masa opatrně vyjmeme jehly(párátka) a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí vařené či opékané brambory a zeleninový salát.
Zkoušela jsem i jinou variantu - roládu. Plátky vepřového masa jsem naskládala k sobě, naplnila stejně jako kapsy a zabalila (omotala nití a pomohla si párátky). Maso jsem pekla v troubě cca 35 minut. Ostatní postup je stejný.
Za recept díky toprecepty.cz autorce mirca75
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

chalupnicka
(upraveno)
27. 7. 2010, 10:37
Receptík vypadá zajímavě



nahlásit