Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Plněná vepřová kýta se žampiony

0.0
Plněná vepřová kýta se žampiony

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty
1 cibule
100 g slaniny
1 párek
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
2 rohlíky
200 ml smetany na vaření
500 g brambor
300 g hub (žampiony, hlívy, hřiby ...)
2 vejce
hrst nasekané petrželky

Postup přípravy

Římský hrnec namočíme do studené vody.
Na kousky nakrájené rohlíky přelijeme smetanou. Přidáme petrželku, vejce, na plátky nastrouhaný česnek, půl lžičky mletého kmínu, trochu pepře a trochu soli. Cibuli, slaninu, párek a 100g hub nakrájíme nadrobno, na pánev dáme slaninu a cibuli, chvíli restujeme než slanina pustí šťávu, pak přidáme nadrobno nakrájený párek a houby. Restujeme společně dozlatova. Přidáme ke zbytku nádivky a zamícháme.
Maso prořízneme aby se vytvořila větší kapsa, tu naplníme nádivkou, zajistíme špikovacími jehlami. Osolíme a posypeme druhou půlkou lžičky mletého kmínu. Vložíme do mokrého hrnce a dáme na spodní příčku studené trouby péct. Pečeme hodinu a pul při 220°C. Hrnec při pečení neotvíráme, aby neunikla pára. Po hodině do hrnce přisypeme nakrájené osolené brambory a větší kousky hub. Pečeme zakryté ještě 40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie