Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Vepřová kýta se žampióny a rýží-děkuji Editě

0.0
Vepřová kýta se žampióny a rýží-děkuji Editě

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

Postup přípravy

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Přidáme worcester, sojovku, bílé víno a vaříme do měkka. Ke konci přihodíme scezené žampióny (můžeme použít i čerstvé). Krátce podusíme a pak vyjmeme maso a omáčku zahustíme troškou vody smíchanou s moukou (podle potřeby přilíváme vodu nebo bujón).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 13. 4. 2020, 7:54
:-)dneska bude na oběd (pl)
laskonka333 5. 10. 2014, 15:50
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie