(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
kornoutky
Potřebné ingredience
Těsto:
250 g hladké mouky
100 g cukr moučka
150 g medu
lžíce mléka
2 žloutky
na špičku nože jedlé sody
Postup přípravy
Vypracujeme těsto,které necháme 2-3 hodiny odpočinout .Vyválíme VELMI tenký plát,ze kterého vykrajujeme kolečka asi 6-8 cm průměr.Pečeme na pečícím papíře v hodně vyhráté troubě,jakmile kraje začnou mírně růžovět,vytáhneme a hned ztáčíme do tvaru kornoutku,možno pomocí zdobičky na krém(to mi moc nešlo pálí) tak jsem si nechala u známého udělat takový tvar ze dřeva a super.Potom okraje máčíme v čokoládě a plníme krémem nejraději máme karamelový(salko uvařené a vyšlehané s jedním máslem) Na plech při pečení nedávám víc jak 5 koleček,protože se musí okamžitě stočit,rychle chládnou a nestačila bych to ,jakmile kolečko zchládne už se láme a nejde stočit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MonnaK
(upraveno)
13. 12. 2007, 19:02
Helenko, tak jsem se nechala zálakat tímto receptem. Potřebuju pomoc. Nejprve mi nešlo vypracovat těsto - samá mouka. Pak se to tak nějak do toho medu vstřebalo... přesto: opravdu tam nepatří žádný tuk? . Teď mám těsto v lednici a bojím se, že mi nepůjde vyválet. Je "mastné" od medu a trhá se. Nedrolí, ale nedovedu si představit, že z toho mám vykrajovat... Moc se mi to cukroví líbí... poraďte...
analeh
(upraveno)
13. 12. 2007, 20:19
@MonnaK
tak jsem konečně dohlerdala na co se ptáte já vůbec nevím , dělám kornoutky pravidelně a nikdy nic se mi takového nestalo.,tuk tam nepřijde žádný.Těsto bývá takové řidší podsýpám moukou a jde bezva na tenulinko vyválet.Med používám tekutý.Mám recept v oblibě,právě proto že se bezva zpracovává a vykrajuje.Nechávám odležet v lednici přes noc. Dnes už jste druhá maminka co píše že se jí recept nedaří,jiná měla problém s foukanými rohlíčky.Ono se těžko radí když člověk to těsto nemůže omakat Při dodržení postupu a všech surovin by to opravdu mělo být ok.
MonnaK
(upraveno)
13. 12. 2007, 22:14
@analeh
děkuji... také nechám přes noc a uvidíme zítra se na to vrhnu
analeh
(upraveno)
14. 12. 2007, 14:20
@MonnaK
Moni pak dejte vědět jak kornoutky dopadly
MonnaK
(upraveno)
14. 12. 2007, 22:45
@analeh
dopadly špatně.... těsto bylo po upečení měkké, "gumové" - takže se dalo tvarovat, pak ale ztvrdlo....jako šutr...
analeh
(upraveno)
19. 12. 2007, 20:31
@MonnaK
Moni máte to stvarované do kornoutku?jestli ano je to super tak to má být je to tvrdé ale jakmile naplníte krémem tak kornoutek změkne.
MonnaK
(upraveno)
3. 12. 2007, 19:30
jééé to vypadá lákavě... nakolik to pečete? a děláte i jiné krémy?
analeh
(upraveno)
13. 12. 2007, 20:21
@MonnaK
Moni ještě k těm krémům dělám s převařeného salka a másla,různé pudinkové a taky jeden bezva čokolodový jestli budete mít zájem tak písknu.
leni0323
(upraveno)
23. 10. 2007, 12:51
Helenko, mooooc děkujííííííí
analeh
(upraveno)
23. 10. 2007, 15:55
@leni0323
Leni vůbec není zač,pak dejte vědět jestli se podařily
backa
(upraveno)
22. 10. 2007, 11:55
prosím recéépt vypadají krásně.Díky Táňa
mendina
(upraveno)
22. 10. 2007, 10:54
Dobrý den Helenko,mohla by jste mi polsat recept na tyto kornoutky?vypadají báječně!! Děkuji Mirka.