Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

Marcipán

0.0
Marcipán

Potřebné ingredience

Marcipán ze sušeného mléka 150 g sušeného mléka 270 g kvalitního moučkového cukru 30 g ztuženého tuku 50 g tekutého medu 1 lžička rumu několik kapek mandlového aroma 2-3 lžíce vody

Postup přípravy

Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu (s tekutinami opatrně, hmota musí být dostatečně tuhá, i když tvárná).


Je-li hmota tuhá příliš, při rozvalování či zpracovávání praská. Tuto vadu odstraníme, když přikápneme malé množství vody, nebo hmotu přepracujeme navlhčenýma rukama.

Když je hmota naopak řidší, lepí se a nedrží tvar. Hmotu napravíme, když do ní zapracujeme prosátou směs moučkového cukru a sušeného mléka (v poměru 2:1).


Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v nepatrném množství vody.

Hmotu můžeme skladovat i velmi dlouho. Je třeba ji zabalit do mikrotenu a uložit v chladnější místnosti. Hmota sice ztuhne, ale lze ji rozdrobit a znovu zpracovat. Druhý způsob je nahřát ji asi 20 sekund v mikrovlnce, hmota změkne a pak se s ní lépe pracuje. Pokud je zpracovávání obtížné, je dobré si navlhčit ruce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jeana 7. 12. 2010, 21:58
Dobry den Jani, mam dotazek..chci se optat..ten marcipan kdyz potahnu na dortik..je potreba aby pod tim marcipanem byl nejaky krem? nebo je mozne potahovat na suchy piskot? Bojim se, aby se mi ten marcipan na ten dort dobre prichytl. Moc dekuji za radu :) Zaneta

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie