Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Zeleninové birjání

0.0
Zeleninové birjání

Potřebné ingredience

1 velká brambora, 100 g mrkve, 80 g okry (cukety nebo dýně hokkaido), 2 řapíky celeru, 80 g žampionů, 1 lilek ********** MARINÁDA: 300 g bílého jogurtu, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru, 2 velké nastrouhané cibule, 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce kari ********** MIMO TO: 2 lžíce másla, 2 cibule, 230 g rýže basmati, čerstvý koriandr

Postup přípravy

Bramboru, mrkev a okru (cuketu, dýni) nakrájíme na středně velké kostky a 8 min. povaříme v osolené vodě. Scedíme, dáme do mísy a přidáme nakrájený řapíkatý celer a žampiony.

Jogurt smícháme se zázvorem, nastrouhanou cibulí, česnekem a kořením. Marinádou přelejeme připravenou zeleninu a zamícháme. Necháme min. 2 hod. odležet.

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a osmahneme. Po kratší době přidáme na půl-plátky nakrájený lilek a opékáme do měkka. Poté přidáme marinovanou zeleninu a vše společně opékáme asi 10 min.

Rýží vaříme v osolené vodě asi 7 min, scedíme. Polovinu rýže dáme na dno máslem vymazaného pekáčku, na ni urovnáme opečenou zeleninu, posypeme čerstvým koriandrem a navrch zbývající rýži. Přiklopíme pokličkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 min (rýže musí být měkká).

Podáváme samostatně nebo doplněné zeleninou (čerstvou či sterilovanou - červená řepa je výborná).



TIP: Do části rýže, kteřá přijde na povrch zamícháme pár lžic strouhaného kokosu nebo oříšků kešu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie