Zobrazit přihlášovací formulář

Dort pro babičku k narozeninám

0.0
Dort pro babičku k narozeninám

Potřebné ingredience

Těsto : 3 vajíčka ,150 g cukru, 180 g mouky, 1/2 pr. do peč., 120 ml oleje, 60 ml vody, lžíce kakaa Krém : Dr.Oetker vaječný likér Potahovka : varna - 150 ml vody, 70 g másla, 150 g hladké mouky, 500-700 g cukru moučky, mandlové aroma /lze i trochu sušeného mléka/

Postup přípravy

Těsto :
Žloutky utřeme s polovinou cukru, přilijeme olej a vodu a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. V další míse ušleháme bílky a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Třetinu těsta si odebereme a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě lijeme jednu lžíci tmavého těsta a na to dvě lžíce světlého. Těsto se po formě samo rozlije a po upečení vznikne mramorová kombinace. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut.

Krém : dle návodu na obalu, můžeme ještě přidat trochu rumu nebo vaječňáku

Varna : uděláme klasické odpalované těsto (voda s máslem dáme přivedeme k varu, až se máslo rozpustí, přisypeme mouku a mícháme až se těsto odděluje od stěn, pak ostavíme. Důkladně promíchat, aby nevznikly hrudky, případné hrudky odstraníme po vychladnutí. Necháme vychladnout a až je směs úplně vychlazená zapracujeme cukr , množství podle konzistence, přidáme aroma. Moučkový cukr jde trochu hůře zapracovat, je to tedy pracnější na ruce, ale jde to, nelekejte se, že se to nedaří. Potom obarvíme. Základní barva varny je díky máslu nažloutlá.

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 10. 8. 2010, 14:26
(clamp) (clamp) (clamp)šikula! a byl docela velkej, viď, Pájí? (F) (F) (F)
PavliBP 11. 8. 2010, 15:28
@jeremy jj, táta měl větší formu než mám já, tak jsem množství těsta neodhadla, takže byl širší a nižší :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie