(recept
si oblíbilo 195 návštěvníků)
Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány
Potřebné ingredience
Cibule, 4 stroužky česneku, kostku droždí, 1 vejce, majoránka, sůl, pepř, vločky a strouhanka (dopisuju-soli to snese víc, dávám cca lžičku)
Postup přípravy
Půl litru vloček přelejeme čtvrt litrem horké vody, přikryjeme a necháme odstát. Potom přidáme na jemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, droždí, vejce, majoránku, osolíme, opepříme. Děláme placičky, obalíme ve strouhance a osmažíme.
Nedoporučuji frfňavým dětem a manželům sdělovat ingredience, mám odzkoušeno :))
Dobré i na studeno s chlebem. Dobrou chuť
Nedoporučuji frfňavým dětem a manželům sdělovat ingredience, mám odzkoušeno :))
Dobré i na studeno s chlebem. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MajkaKi
(upraveno)
1. 4. 2015, 20:11
tak to musíme zkusit
milka1m1
(upraveno)
26. 3. 2015, 15:31
Proč je tam to droždí?
Veronika55
(upraveno)
26. 3. 2015, 16:17
@milka1m1
Řekla bych, že na chuť. Nám karbanátky bohužel nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, byly dost tvrdé, což nám vadilo.
amam33
(upraveno)
26. 3. 2015, 12:45
Výborné
sieta
(upraveno)
26. 3. 2015, 14:03
@amam33
Ivetka55
(upraveno)
22. 3. 2015, 16:43
Dobrý den, prosím o radu. Je napsáno 0,5l vloček. Vločky se ale prodávají po g. Dala jsem 500g a přelila 250ml horké vody. Vody ale bylo málo. Prosím o radu, jak to myslíte s tím množstvím. Moc Vám děkuji.
sieta
(upraveno)
26. 3. 2015, 8:03
@Ivetka55
Iveto, tím myslím, nasypat do půllitrového hrnku a tím odměřit, je to asi půl sáčku
Ivetka55
(upraveno)
1. 4. 2015, 20:03
@sieta
Děkuji. Zkusím znovu.
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 4. 2014, 16:20
sieta
(upraveno)
12. 4. 2014, 21:59
@P.A.V.L.A
DanušaP
(upraveno)
25. 3. 2014, 11:51
tak jsem je zkusila a protože jsme masožrouti, tak jsem vločky zalila vývarem z vepřových kostí ( od kotlet), přihodila kousky masa, co jsem obrala a cibulku jsem lehce orestovala na anglické slanině, nakonec jsem přistrouhala zbytek už natvrdlého uzeného eidamu...jinak jsem dala i to droždí, vejce, majoránku, atd... bylo mi řečeno, že to jsou bezva hambáče
sieta
(upraveno)
29. 3. 2014, 12:39
@DanušaP
To jste udělala úplně jiný recept
DanušaP
(upraveno)
9. 4. 2014, 14:27
@sieta
pružně jsem modifikovala
babetta
(upraveno)
13. 2. 2014, 14:34
recept je úžasný,bála jsem se droždí, ale zbytečně.Rodině karbánátky chutnají a já posílám recept dál , díky za tip
sieta
(upraveno)
14. 2. 2014, 16:21
@babetta
díky
mišus
(upraveno)
9. 1. 2014, 11:47
Foto vypadá krásně i recept. Asi zkusím. Ale chci se zeptat jakou roli v receptu hraje droždí? Děkuji
Lucie-Anna
(upraveno)
25. 3. 2014, 10:37
@mišus
J8 dělám bez droždí a k jídlu jsou. Většinou je ani už neobaluji v trojobalu, rovnou buď smažím na oleji nebo i peču v troubě na pečícím papíru... Ale s tím droždím příležitostně vyzkouším, abych mohla posoudit rozdíl.
maskatka
(upraveno)
1. 2. 2015, 13:06
@Lucie-Anna
Můžu se zeptat, na kolik stupňů máte troubu, když je pečete v troubě? Opravdu stačí jen na peč.papíru? A ty odstáté vločky asi musí být vychladlé než se s nimi pracuje dál, je to tak? díky za rady
Lucie-Anna
(upraveno)
9. 4. 2014, 12:48
@Lucie-Anna
Včera jsem zkusila přidat droždí - a je to úplně o něčem jiném - fakt skvělé! Teď už je jinak dělat nebudu (tedy pokud zrovna nezapomenu koupit kvasnice)...
sieta
(upraveno)
29. 3. 2014, 12:40
@Lucie-Anna
Taky neobaluju v trojbalu, jen ve strouhance
sieta
(upraveno)
10. 1. 2014, 17:46
@mišus
Dobrý den, bez toho jsem to nezkoušela , myslím, že můžou být asi tužší
Strepitula
(upraveno)
25. 7. 2013, 18:34
Ráno jsem "kápla" na Váš recept a nezbylo nic jiného, než ho vyzkoušet. Až na to, že se mi utrhla ruka se solí, super...
sieta
(upraveno)
25. 7. 2013, 19:01
@Strepitula
kvítečko
(upraveno)
24. 7. 2013, 13:38
vyzkouším
sieta
(upraveno)
24. 7. 2013, 21:25
@kvítečko
Žanda2
(upraveno)
24. 7. 2013, 11:58
Vcera jsem dělala k obědu i ze sušeného droždí,byli výborné .manžel ani nepoznal z čeho vlastně karbanátky jsou budu dělat častěji
sieta
(upraveno)
24. 7. 2013, 13:31
@Žanda2
paráda
Žanda2
(upraveno)
23. 7. 2013, 10:36
Vypadá to moooc dobře,udělám dnes k obědu,když jsou ty vedra.myslíte ,že můžu dát droždí sušené?
sieta
(upraveno)
23. 7. 2013, 13:21
@Žanda2
Nezkoušela jsem
brenda6
(upraveno)
5. 6. 2013, 7:48
Přidala jsem na dochucení slunečnicové gomasio, zahustila troškou polenty, ale opravdu jen troškou, všechno rozmixovala ponorným mixérem. Vznikla krásná konzistence akorát na placičky, byly vynikající, k tomu cizrnu s mrkví a teplý zeleninový salát
sieta
(upraveno)
7. 6. 2013, 20:04
@brenda6
Téda, ani všechno neznám, to jste z toho udělala ultrazdravý oběd
jidav
(upraveno)
25. 4. 2013, 12:33
dnes jsem konečně vyzkoušela a musím uznat že jsou moc dobré, jen příště víc osolím, jsem zvědavá co mi na ně v poledne řekne manžel tak manžel si pochutnal a mohu dělávat
sieta
(upraveno)
25. 4. 2013, 11:56
@jidav
tak to jsem zvědavá s Váma
Zrušený účet
(upraveno)
23. 4. 2013, 19:58
Dobrý nápad. No ten můj je frfňa, takže budu podávat s úsměvem a tvářit se, že je tam nějaký kus flákoty
sieta
(upraveno)
24. 4. 2013, 13:00
@
tak pak dejte vědět, jak to dopadlo
Kajkuška
(upraveno)
23. 4. 2013, 13:48
dnes jsem chválila v diskuzi "vaření"...............tak ještě jednou tady oficiálně , je to fakt moc dobrý . Dokonce jsem to manželovi ohlásila "předem" a vůbec nefrfňal
sieta
(upraveno)
23. 4. 2013, 19:47
@Kajkuška
tak to mám radost, píšu si další čárku do sešitu-nefrflající manželé
MarusK
(upraveno)
23. 4. 2013, 12:04
Silvi, ten recept vypadá úžasně a ještě úžasnější bude, až tohle dneska vyzkouším na manželovi Slíbila jsem mu dobrou večeři a to jsem ještě netušila a vlastně netuším, jak vynikající bude Děkuji
sieta
(upraveno)
23. 4. 2013, 13:43
@MarusK
Tak držím palce, ať se podaří
Mafra72
(upraveno)
20. 4. 2013, 19:10
V týdnu jsem si udělala na oběd s bramborama a velká spokojenost . Děkuji, budu dělat pravidelně
sieta
(upraveno)
21. 4. 2013, 14:31
@Mafra72
Zavřelka
(upraveno)
5. 4. 2013, 13:29
Vynikající! Příště se nebudu piplat s masovým strojkem a dám je i do hamburgrů. Díky za recept Petra
sieta
(upraveno)
5. 4. 2013, 15:34
@Zavřelka
zbira
(upraveno)
28. 2. 2013, 20:16
Dobrý večer Silvi, recept mě hodně zaujal. Zkusím o víkendu, ale chtěla jsem se zeptat, zda bych karbanátky mohla péct v troubě na pečícím papíře. Nemáme rádi totiž cokoliv smaženého. Díky, Mirka
sieta
(upraveno)
1. 3. 2013, 8:47
@zbira
Dobrý den, to jsem nikdy nezkoušela. Těch karbanátků z jedné dávky je docela dost, tak to třeba vyzkoušejte s půlkou udělat tak a uvidíte, co se vám bude víc zamlouvat, pak napište, jak to dopadlo