(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
ŘECKÁ KUCHYNĚ: Lilkové kuličky z mletého masa + tzatziki
Potřebné ingredience
LILKOVÉ KULIČKY: 400 g lilku, 2 lžíce olivového oleje, 500 g mletého masa, 2 lžíce čerstvé petrželky, 1 lžíce čerstvé máty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citr. kůry, 200 g sýra Feta, sůl, ml. pepř, olej na smažení ********** TZATZIKI: 2 salátové okurky, pár lžic smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce čerstvé máty, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky římského kmínu, sůl, pepř
Postup přípravy
LILKOVÉ KULIČKY:
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme "vypotit". Poté ho omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oliv. oleje a lilek na něm opečeme doměkka. Necháme vychladnout.
Do mletého masa vmícháme vychladlý lilek, sekané bylinky, prolisovaný česnek, citronovou kůru, rozdrobenou Fetu, sůl a pepř. Vše propracujeme a tvarujeme kuličky velikosti pinpongového míčku, které lehce obalíme v hladké mouce.
Kuličky opečeme na trošce oleje na pánvi (asi 5 min.) Pak je přendáme na plech a dopečeme v troubě při 200 °C.
TZATZIKI:
Okurky oloupeme, nahrubo nastrouháme a necháme na sítu okapat přebytečnou vodu. Poté smícháme s jogurtem (množství jak kdo má rád), čerstvou mátou, prolisovaným česnekem a římským kmínem. Dochutíme solí, pepřem a dáme vychladit. Podáváme s lilkovými kuličkami.
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme "vypotit". Poté ho omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oliv. oleje a lilek na něm opečeme doměkka. Necháme vychladnout.
Do mletého masa vmícháme vychladlý lilek, sekané bylinky, prolisovaný česnek, citronovou kůru, rozdrobenou Fetu, sůl a pepř. Vše propracujeme a tvarujeme kuličky velikosti pinpongového míčku, které lehce obalíme v hladké mouce.
Kuličky opečeme na trošce oleje na pánvi (asi 5 min.) Pak je přendáme na plech a dopečeme v troubě při 200 °C.
TZATZIKI:
Okurky oloupeme, nahrubo nastrouháme a necháme na sítu okapat přebytečnou vodu. Poté smícháme s jogurtem (množství jak kdo má rád), čerstvou mátou, prolisovaným česnekem a římským kmínem. Dochutíme solí, pepřem a dáme vychladit. Podáváme s lilkovými kuličkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalimera
(upraveno)
18. 8. 2010, 10:09
alfleila
(upraveno)
18. 8. 2010, 14:05
@kalimera
Doufám, že tohle je něco pro tebe. Ty máš řeckou kuchyni ráda, že? Kuličky jsem dělala z poloviční dávky, ale příště rozhodně z plné, byly totiž