Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 193 návštěvníků)

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

0.0
Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Potřebné ingredience

Cibule, 4 stroužky česneku, kostku droždí, 1 vejce, majoránka, sůl, pepř, vločky a strouhanka (dopisuju-soli to snese víc, dávám cca lžičku)

Postup přípravy

Půl litru vloček přelejeme čtvrt litrem horké vody, přikryjeme a necháme odstát. Potom přidáme na jemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, droždí, vejce, majoránku, osolíme, opepříme. Děláme placičky, obalíme ve strouhance a osmažíme.
Nedoporučuji frfňavým dětem a manželům sdělovat ingredience, mám odzkoušeno :))
Dobré i na studeno s chlebem. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MajkaKi 1. 4. 2015, 20:11
tak to musíme zkusit :-)
milka1m1 26. 3. 2015, 15:31
Proč je tam to droždí?
Veronika55 26. 3. 2015, 16:17
@milka1m1 Řekla bych, že na chuť. Nám karbanátky bohužel nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu, byly dost tvrdé, což nám vadilo.
amam33 26. 3. 2015, 12:45
Výborné (Y) (Y) (Y)
sieta 26. 3. 2015, 14:03
@amam33 (F)
Ivetka55 22. 3. 2015, 16:43
Dobrý den, prosím o radu. Je napsáno 0,5l vloček. Vločky se ale prodávají po g. Dala jsem 500g a přelila 250ml horké vody. Vody ale bylo málo. Prosím o radu, jak to myslíte s tím množstvím. Moc Vám děkuji. (F)
sieta 26. 3. 2015, 8:03
@Ivetka55 Iveto, tím myslím, nasypat do půllitrového hrnku a tím odměřit, je to asi půl sáčku (F)
Ivetka55 1. 4. 2015, 20:03
@sieta Děkuji. Zkusím znovu. ,-)
P.A.V.L.A 9. 4. 2014, 16:20
(Y) (Y) (Y)
sieta 12. 4. 2014, 21:59
@P.A.V.L.A (F) (F)
DanušaP 25. 3. 2014, 11:51
tak jsem je zkusila a protože jsme masožrouti, tak jsem vločky zalila vývarem z vepřových kostí ( od kotlet), přihodila kousky masa, co jsem obrala a cibulku jsem lehce orestovala na anglické slanině, nakonec jsem přistrouhala zbytek už natvrdlého uzeného eidamu...jinak jsem dala i to droždí, vejce, majoránku, atd... bylo mi řečeno, že to jsou bezva hambáče ,-)
sieta 29. 3. 2014, 12:39
@DanušaP To jste udělala úplně jiný recept ,-)
DanušaP 9. 4. 2014, 14:27
@sieta pružně jsem modifikovala ,-)
babetta 13. 2. 2014, 14:34
(Y) recept je úžasný,bála jsem se droždí, ale zbytečně.Rodině karbánátky chutnají a já posílám recept dál :-), díky za tip
sieta 14. 2. 2014, 16:21
@babetta (F) (F)díky (H)
mišus 9. 1. 2014, 11:47
Foto vypadá krásně i recept. Asi zkusím. Ale chci se zeptat jakou roli v receptu hraje droždí? ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) Děkuji (L)
Lucie-Anna 25. 3. 2014, 10:37
@mišus J8 dělám bez droždí a k jídlu jsou. Většinou je ani už neobaluji v trojobalu, rovnou buď smažím na oleji nebo i peču v troubě na pečícím papíru... Ale s tím droždím příležitostně vyzkouším, abych mohla posoudit rozdíl.
maskatka 1. 2. 2015, 13:06
@Lucie-Anna Můžu se zeptat, na kolik stupňů máte troubu, když je pečete v troubě? Opravdu stačí jen na peč.papíru? A ty odstáté vločky asi musí být vychladlé než se s nimi pracuje dál, je to tak? díky za rady (D)
Lucie-Anna 9. 4. 2014, 12:48
@Lucie-Anna Včera jsem zkusila přidat droždí - a je to úplně o něčem jiném - fakt skvělé! Teď už je jinak dělat nebudu (tedy pokud zrovna nezapomenu koupit kvasnice)...
sieta 29. 3. 2014, 12:40
@Lucie-Anna Taky neobaluju v trojbalu, jen ve strouhance (F)
sieta 10. 1. 2014, 17:46
@mišus Dobrý den, bez toho jsem to nezkoušela (H) , myslím, že můžou být asi tužší (F)
Strepitula 25. 7. 2013, 18:34
Ráno jsem "kápla" na Váš recept a nezbylo nic jiného, než ho vyzkoušet. Až na to, že se mi utrhla ruka se solí, super... (clamp)
sieta 25. 7. 2013, 19:01
@Strepitula (F) (F)
kvítečko 24. 7. 2013, 13:38
vyzkouším (Y)
sieta 24. 7. 2013, 21:25
@kvítečko (F) (F) (H)
Žanda2 24. 7. 2013, 11:58
Vcera jsem dělala k obědu i ze sušeného droždí,byli výborné (Y).manžel ani nepoznal z čeho vlastně karbanátky jsou :-D budu dělat častěji (clamp)
sieta 24. 7. 2013, 13:31
@Žanda2 paráda (Y) (F) (F)
Žanda2 23. 7. 2013, 10:36
Vypadá to moooc dobře,udělám dnes k obědu,když jsou ty vedra.myslíte ,že můžu dát droždí sušené?
sieta 23. 7. 2013, 13:21
@Žanda2 Nezkoušela jsem (F)
brenda6 5. 6. 2013, 7:48
Přidala jsem na dochucení slunečnicové gomasio, zahustila troškou polenty, ale opravdu jen troškou, všechno rozmixovala ponorným mixérem. Vznikla krásná konzistence akorát na placičky, byly vynikající, k tomu cizrnu s mrkví a teplý zeleninový salát (jidlo) (Y)
sieta 7. 6. 2013, 20:04
@brenda6 Téda, ani všechno neznám, to jste z toho udělala ultrazdravý oběd (Y) (H) (F)
jidav (upraveno) 25. 4. 2013, 12:33
dnes jsem konečně vyzkoušela a musím uznat že jsou moc dobré, jen příště víc osolím, jsem zvědavá co mi na ně v poledne řekne manžel ,-) tak manžel si pochutnal a mohu dělávat ,-)
sieta 25. 4. 2013, 11:56
@jidav (Y)tak to jsem zvědavá s Váma ,-) (F)
Zrušený účet 23. 4. 2013, 19:58
Dobrý nápad. No ten můj je frfňa, takže budu podávat s úsměvem a tvářit se, že je tam nějaký kus flákoty (smich) (jidlo)
sieta 24. 4. 2013, 13:00
@ ,-)tak pak dejte vědět, jak to dopadlo (F) (F)
Kajkuška 23. 4. 2013, 13:48
dnes jsem chválila v diskuzi "vaření"...............tak ještě jednou tady oficiálně (H), je to fakt moc dobrý (Y). Dokonce jsem to manželovi ohlásila "předem" a vůbec nefrfňal ,-)
sieta 23. 4. 2013, 19:47
@Kajkuška (Y)tak to mám radost, píšu si další čárku do sešitu-nefrflající manželé ,-) (F) (F)
MarusK 23. 4. 2013, 12:04
Silvi, ten recept vypadá úžasně a ještě úžasnější bude, až tohle dneska vyzkouším na manželovi ,-) Slíbila jsem mu dobrou večeři a to jsem ještě netušila a vlastně netuším, jak vynikající bude (F) Děkuji
sieta 23. 4. 2013, 13:43
@MarusK Tak držím palce, ať se podaří (F)
Mafra72 20. 4. 2013, 19:10
V týdnu jsem si udělala na oběd s bramborama a velká spokojenost (Y). Děkuji, budu dělat pravidelně (clamp)
sieta 21. 4. 2013, 14:31
@Mafra72 (F) (F)
Zavřelka 5. 4. 2013, 13:29
Vynikající! Příště se nebudu piplat s masovým strojkem a dám je i do hamburgrů. Díky za recept Petra
sieta 5. 4. 2013, 15:34
@Zavřelka (F) (F)
zbira 28. 2. 2013, 20:16
Dobrý večer Silvi, recept mě hodně zaujal. Zkusím o víkendu, ale chtěla jsem se zeptat, zda bych karbanátky mohla péct v troubě na pečícím papíře. Nemáme rádi totiž cokoliv smaženého. Díky, Mirka
sieta 1. 3. 2013, 8:47
@zbira Dobrý den, to jsem nikdy nezkoušela. Těch karbanátků z jedné dávky je docela dost, tak to třeba vyzkoušejte s půlkou udělat tak a uvidíte, co se vám bude víc zamlouvat, pak napište, jak to dopadlo (H) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie