(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bratislavské rohlíčky

Potřebné ingredience
¼ l mléka, 80 g cukru krupice, 500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 100 g másla /hery/, 2 žloutky, špetku soli
na nádivku: 150 g mletých vlašských oříšků, 80 g cukru, 1/8 l mléka, trošku rumu, 1-2 lžíce strouhanky
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Rozválíme a krájíme trojúhelníky, naplníme ořechovou nádivkou, zabalíme od široké strany ke špičce, vytvarujeme rohlíček, necháme chvilku vykynout a upečeme ve vyhřáté troubě. Ještě teplé pocukrujeme.
Nádivka
Oříšky a cukr zalijeme horkým mlékem a přidáme strouhanku. Zchladlou hmotu ochutíme rumem. Pokud je příliš řídká, přisypeme ještě trochu strouhanky.
Teď těsto zadělávám v dom.pekárně a rohlíčky jsou ještě lepší.
Nádivka
Oříšky a cukr zalijeme horkým mlékem a přidáme strouhanku. Zchladlou hmotu ochutíme rumem. Pokud je příliš řídká, přisypeme ještě trochu strouhanky.
Teď těsto zadělávám v dom.pekárně a rohlíčky jsou ještě lepší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé