Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

KLASICKÝ ŘÍZEK DIETNÍ

0.0
KLASICKÝ ŘÍZEK DIETNÍ

Potřebné ingredience

maso(nebo něco jiného), trojobal, olej, voda

Postup přípravy

Řízky děláme tak jak jsme zvyklé, osmažíme klidně ve větším množství oleje. vedle na plotýnku postavíme kastrůlek s vroucí vodou. Když osmažíme z obou stran, vyjmeme z oleje a protáhneme tou vroucí vodou...jen prostě na vteřinku ponořit. Téměř veškerá mastnota se dostane do té vody a vy máte zdravý řízeček, aniž by nějak utrpěla jeho chuť nebo vzhled. Opravdu super. dělám toakto vše ,co jde...obalovaná cuketa, řízky z hub, dokonce i lívanečky jsem protahla. jen langoše neprotahujte, ty moc změknou a nejsopu křupavé :-))

Přeji dobrou chuť a úspěšná kilča dolů :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janaen 21. 7. 2012, 19:10
Pardon, ale toto ne. To si raději řízek odpustím, nebo upeču v troubě.
violka60 11. 7. 2012, 14:17
Robím takto všetko možné a nemožné odvtedy, ako dcérinu pečeň rozhádzala mononukleóza. Lekári boli ohromení, ako sa jej krásne regenerovala, myslím, že i vďaka takýmto vychytávkam. (Y)
anemonka 26. 6. 2012, 20:11
dělám takto i topinky :-)
NIONVL 18. 11. 2010, 22:33
Hezký den,před Štědrým dnem jsem byla propuštěna z nemocnice po operaci a byla upozorněna,že nesmím nic smaženého.Jinak že bych si se žlučníkem mohla lehnout znovu pod kudlu,ale panímamka mi toto poradila udělat s řízečkem a já si díky tomu užila štědrovečerní večeři bez problému.Takže,je to dobré i pro lidi,co mají problém se žlučníkem.Mohu potvrdit,je stále stejně křupavý a báječný.
ladaalb 8. 9. 2010, 12:53
ja jsem asi levá, zkoušela jsem takto upravit řízky z bedli a obal byl měkký *-), co dělam špatně? jen jsem namočila a vytála.chutově ok,ale nebylo to křupavé. zato toho oleje co v té vodě zůstalo 8-|
Sony441 4. 10. 2010, 23:46
@ladaalb tak bedlu jsem nezkoušela, ale letos řízky z hub byly a samozřejmě vymáčené a byly úplně super...byly to ale podborováky. Nebyly třeba ty bedly sbírané po dešti, že by mohly být nasáklé?? :-$ Jinak mě nic nenapadá, pokud Vám voda vřela a opradu jste jen ve vteřině ponořila, že to jen zasyčelo?? No jo, ale vlastně taky se mi stalo, že mi třeba řízek nebo květák upadl z vidličky do té vody a pobyl si tak v lázni pěkně dlouho a přesto byl křupavý, žádný měkota :-)) tak já vám nevím *-)
leenkii 7. 9. 2010, 15:06
(Y) Potvrzuju, dělám to taky tak už několik let. Nevím, jestli jsou ty řízky pak dietní :-) ale rozhodně nejsou mastné, obal nijak neutrpí, spíš naopak (H)
Theliss 2. 9. 2010, 19:18
holky, a zkusily jste některá taky se smaženým sýrem??? bojím se toho.. díky!
rampy 2. 9. 2010, 21:36
@Theliss jde to se vším,nebojte............jen nemáčet,jen rychleprotáhnout............ :-)))))))))
Theliss 2. 9. 2010, 22:07
@rampy mno on se mi ještě nikdy nepovedl obalit tak, aby nikde netekl.. takže to půjde?
Sony441 4. 9. 2010, 16:42
@Theliss Eli, jestli se toho bojíte, tak slibuju,že vyzkouším a dám vám vědět, ju :-$
Theliss 6. 9. 2010, 7:28
@Sony441 díky :-)
Sony441 4. 10. 2010, 23:39
@Theliss Vyzkoušeno....je to super...vytekl mi jen jeden ,-) rovnou do vody ,-)...chce to opravdu řádně obalit (Y) ale jinak prostě super :-))
ocicko26 2. 9. 2010, 15:30
(Y) (Y) (Y)Dobrý den. dnes jsem dělala řízky podle Vás. paráda. když se kouknu do kastrůlka s vodou,c o tam zůstalo mastného blivajzu... už je jinak ani dělat nebudu. děkuji taky za skvělou radu..... (clamp) (clamp) (L) paulína
Zrušený účet 24. 8. 2010, 21:09
(Y) (Y) (Y) dělám s řízky už spoustu let :-$ rodina dokonce říká ,že jsou chutnější (F) (F)
Alexa61 24. 8. 2010, 21:02
parada dievcata, vyskusame....dakujeme za radu (Y)
Bromovka 24. 8. 2010, 19:45
hmmmm, to teda koukám :-o :-o, osušuju papírovou utěrkou a myslím si, bůhvíjak nevařim zdravě ,-) ,-) No asi to taky vyzkouším
Brla 24. 8. 2010, 13:00
:-o :-o :-o :-oto teda slyším prvně,ale vyzkoušíme díky (L) (L) (L)
zuzka89 24. 8. 2010, 12:55
Vidíte, už jsem o tom slyšela, ale nikdy jsem neměla odvahu to zkusit, bála jsem se, že to bude na chuti poznat, že se rozčvachtá trojobal atp. Ale teď se konečně odhodlám, o víkendu bych chtěla dělat kuřecí řízečky, tak zkusím :-$
Michaela_ 24. 8. 2010, 12:35
muzu potvrdit, jen smocit a ven..delala jsem takhle i karbanatky |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie