(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Střecha - jednoduchý, rychlý a hlavně lehký dezert
Potřebné ingredience
1x BeBe sušenky světlé (čtverce) 1x BeBe sušenky kakaové (čtverce) 500g tvarohu ve vaničce (pokud má někdo domácí, a to je lepší, stačí zředit mlékem) 200g másla cukr vanilkový cukr krystal ovoce - miska (nejlepší jsou jahody, nebo borůvky, ale může být i banán, nebo anans, co kdo má radši) čokoláda na vaření ztužený tuk (k přípravě čokolády)
Postup přípravy
Připravíme si nejdříve krém : tvaroh, změklé máslo a oba cukry, vše promícháme, můžeme vyšlehat. Na stůl si položíme plát alobalu na délku přibližně 50cm. Na něj střídavě vedle sebe pokládáme 1 světlou a 1kakaovou bebe sušenku. Vznikne nám obdélník o 21 sušenek. 3 řádky po 7 sušenkách. Na sušenky pravidelně rozetřeme tvarohovou směs, na ní klademe další vrstvu 21 sušenek, opět střídavě, na kterou opět rozetřeme tvarohovou směs.
Do prostřední řádky naskládáme za sebou jahody, můžou být i zmrazené. Vezmeme alobal s první a druhou řádou sušenek a sklopíme je k sobě tak, aby nám vznikla střecha. Celou střechu do alobalu zabalíme, jako zákusky. Necháme v lednici ztuhnout alespoň dvě hodiny. Pak jsou dvě možnosti. Pokud Vám zbyla tvarohová směs, můžete po odstranění alobalu střechu směsí potřít a nechat znova na chvíli ztuhnout. A nebo si připravíme čokoládovou polevu ve vodní lázni (rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem) a rovnou střechu poléváme. Necháme v lednici pořádně zatuhnout a pak jen horkým nožem, aby se čokoládová poleva nerozlomila, krájíme na plátky, jako roládu.
Můžete servírovat i se šlehačkou.
Dobrou chuť!!!
Do prostřední řádky naskládáme za sebou jahody, můžou být i zmrazené. Vezmeme alobal s první a druhou řádou sušenek a sklopíme je k sobě tak, aby nám vznikla střecha. Celou střechu do alobalu zabalíme, jako zákusky. Necháme v lednici ztuhnout alespoň dvě hodiny. Pak jsou dvě možnosti. Pokud Vám zbyla tvarohová směs, můžete po odstranění alobalu střechu směsí potřít a nechat znova na chvíli ztuhnout. A nebo si připravíme čokoládovou polevu ve vodní lázni (rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem) a rovnou střechu poléváme. Necháme v lednici pořádně zatuhnout a pak jen horkým nožem, aby se čokoládová poleva nerozlomila, krájíme na plátky, jako roládu.
Můžete servírovat i se šlehačkou.
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mmonciiik
(upraveno)
27. 7. 2012, 17:52

nahlásit

jeremy
(upraveno)
4. 9. 2010, 20:06







nahlásit