Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

"Svobodné" zapečené brambory s kuřecím

0.0
"Svobodné" zapečené brambory s kuřecím

Potřebné ingredience

Já to dělala od oka a podle toho, kolik brambor naše rodina běžně sní, tak dejme tomu 1 kg -1,5 kg brambor
Kuřecí maso cca 0,5 kg může být i více
Šlehačka, nebo smetana na vaření - 250 ml ideální
Sýry, jaké máte rádi, niva, eidam .. cokoliv, co běžně jíte
Petrželka, nejlépe čerstvá, ale může být i suchá, koupená v koření
Sůl a máslo

Postup přípravy

Brambory omyjte, pečlivě, protože se nebudou loupat a nakrájejte na kolečka. Neloupané jsou lepší, protože těsně pod šlupkou je největší zdroj vitamínů.

Maso, nakrájejte na čtverečky, velikost záleží na Vás, pro prcky je rozhodně lepší na drobno a lehce osolte.

Další postup je také na Vás, buď můžete kousky kuřete orestovat na másle, nebo nemusíte, záleží čistě na Vás, já raději restuju, aby se maso uzavřelo a získalo i lehce oranžovou barvu.

Poté zapněte troubu ... cca 250 stupňů (používám elektrickou) u plynových je to myslím více. Vymažte plech máslem, poté pokryjte dno plechu kolečkama brambor tak, aby nebylo dno vidět, vychází to tak na 2-3 patra, každé patro prosolte, brambory si berou hodně soli, ale také musíme myslet na dítka, takže s mírou.

Na brambory pak rozložte kuřecí kousky, na kuřecí kousky dejte Váš oblíbený sýr, ale nejosvědčenější je niva a celé to pokryjte 1-2 patry kolečkama brambor.

Na závěr posypejte vršek petrželko a celé to rovnoměrně zalejte smetanou. Zakryjte plech alobalem, protože z počátku budete brambory s masem dusit a je to i rychleji udělané.

Během půl - 3/4 hodiny by jste měli mít brambory měkké, až budou měkké, tak oddělejte alobal a troubu dejte na plno, aby se brambory pekly, na závěr použijte sýr, buď aidam, nebo mozarelu, záleží na Vás.

Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie