Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pařez - opilý

0.0
Pařez - opilý

Potřebné ingredience

KORPUS: piškotový a čoko, LEPIDLO: krém máslovo-pudinkový s čokoládou a marmeláda, KŮRA: z čokolády a jogurtu, FAUNA a FLORA: mléčný marcipán, gelové barvy

Postup přípravy

Den předem jsem si uplácala marcipánové myšky a hříbky, aby dobře "uzrály".
Postupně jsem navrstvila čoko korpus, marmeládu, krém, piškotový korpus, krém, čoko korpus, krém a piškotový korpus podmazaný marmeládou. Ze zbytků korpusu jsem vyřízla půloblouky jako základ kořenů, slepila je krémem a nechala vše vychladit.
Udělala jsem marcipánovou trávu a dala ji také chladit.
Na "trávníček" pod pařezem jsem vytlačila vzor patchworkem - listy a poupata. Punčovinou jsem ke středu pařezu připojila kořeny, dotvarovala je a nechala vše vychladit.
Gelovkama jsem myškám domalovala detaily, hříbkům kloboučky, polevou oplácala pařez, nechala vychladit a dodekorovala k finální podobě.
Děkuji holkám z MMB i odjinud za inspiraci.

Pozn. pod čarou: Dortík byl vyroben pro dědu. Během dalekého převozu trochu změknul, takže láhev oproti plánovánému opření o sešikmený výřez jen tak stojí (změknul i její "podstavec", takže po opření začala bourat dort a já jen zaskřípala zuby :-grr). Dort původně obsahoval i bdící myš, která měla báječně opilecký výraz a měla objímat hrdlo láhve, jenže jak cestou změkla, po láhvi sklouzávala a byla nepoužitelná. Omluvte proto sníženou kvalitu ,-)

jiný pohled

na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie