(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Růže z čokolády
Potřebné ingredience
10 dkg čokolády na vaření, 2 lžíce pšeničného sirupu
Postup přípravy
čokoládu se sirupem rozehřejem ve vodní lázni, vznikne taková hustá hmota, tu přendáme do igelitového sáčku, a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Pracuje se s tím úplně stejně jako s marcipánem, možná i lépe.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vyhnanice
(upraveno)
24. 7. 2010, 15:22
moc pěkné ,jste šikovná
Andik15
(upraveno)
13. 10. 2008, 11:52
kdepak se dá koupit ten pšeničný sirup??? - v nějaké zdravé výživě ??? Teda růžičky vypadají nádherně...
kurel
(upraveno)
8. 10. 2008, 10:47
Včera jsem hmotu zkoušela, ale zdá se mi taková dost řídká, růžičky mi z ní špatně drží tvar. Nějak taje. Mohu přidat cukr nebo jak na to? Děkuji.
Alca1980
(upraveno)
13. 10. 2008, 11:48
@kurel
zkuste spíš přidat čokoládu
Zrušený účet
(upraveno)
7. 10. 2008, 12:06
Je možné místo čokolády na vaření použít ledové kaštany????
Alca1980
(upraveno)
13. 10. 2008, 11:49
@
nemám vyzkoušené asi bych se bála že to nebude ono.
Zrušený účet
(upraveno)
6. 10. 2008, 15:04
tak to koukám jako blázen, co všechno se dá vymyslet....určitě vyzkouším Růže jsou nádherné, jako opravdové
andulka007
(upraveno)
2. 10. 2008, 7:34
Myslíte, že by šlo vyměnit čokošku na vaření za bílou čokoládu? Potřebuji na bílou barvu Díky za odpověď
littlenail
(upraveno)
2. 10. 2008, 7:52
@andulka007
Mám odzkoušeno od minulého týdne, jde to. Chce to tak lžíci kukuřičného sirupu, nechat zatuhnout a jde to krásně. Daniela
andulka007
(upraveno)
2. 10. 2008, 10:20
@littlenail
děkuji
Kláří2
(upraveno)
17. 9. 2008, 13:45
Zkoušela jsem také a musím říct, že se mi s čoko hmotou pracovalo lépe než s marcipánem. Byla jsem nad míru spokojená. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=25762&user=149333
Snezenkakyticka
(upraveno)
17. 9. 2008, 19:51
@Kláří2
ahoj,,,můžu mít dotaz - pokud s touto čokohmotou potáhnu dort nebo udělám jakékoliv zdobení - zůstane hmota měkká nebo nějak zatvrdne (na vzduchu)?? Děkuji
andílek pavla
(upraveno)
17. 9. 2008, 20:33
@Snezenkakyticka
Mě tedy ztvrdly a navíc v ledničce na dortu se potáhly lehce takovou tím šedivým povlakem jak to čokolády dělávaj. Ale třeba jsem měla blbej recept...
Alca1980
(upraveno)
17. 9. 2008, 20:40
@andílek pavla
v ledničce mi hmota taky ztvrdla ale při pokojové teplotě opět povolila, ten povlak je docela možný to čokolády dělávaj, ale možná ten povlak neudělá nějaká s vysokým procentem kakaa
Alca1980
(upraveno)
17. 9. 2008, 20:05
@Snezenkakyticka
mám ty růže od včerejška vyndané v kuchyni a jsou pořád měkké a drží krásně tvar, jak jsem je udělala tak se nehly.
jerry
(upraveno)
16. 9. 2008, 22:14
Ahoj,holky můžu použít na šlehačkový dort? To by se nemělo roztíkat jako marcipán,že?
Alca1980
(upraveno)
17. 9. 2008, 19:11
@jerry
Myslím si že se to roztykat nebude, jelikož tam nejí nic co by vskovalo vlhkost.
Lupitka
(upraveno)
16. 9. 2008, 16:05
Alčo a jak ta hmota chutná?? Je to jak čokoláda, nebo jinak?? Já mám ráda čokoládu a to by mohla být příjemná změna od marcipánu
Alca1980
(upraveno)
16. 9. 2008, 17:50
@Lupitka
chuť bych přirovnala jako čokoládová DELI tyčinka, trošku karamelová příchuť.
Bára D.
(upraveno)
16. 9. 2008, 15:51
Jsou super
Alca1980
(upraveno)
20. 9. 2008, 20:11
@Bára D.
děkuji
Hanka02
(upraveno)
16. 9. 2008, 14:45
můžu se zeptat kde se dá sehnat ten sirup? ... tedy krom obchodu zdravé výživy, ten jaksi nemůžu nikde najít ...
Alca1980
(upraveno)
17. 9. 2008, 20:16
@Hanka02
PLZEŇ NADĚJE – zdravá výživa, Prokopova 27 SERAF – obchod pro radost, Rooseveltova 15 tel: 377 917 435 SLUNEČNICE – zdravá výživa, Jungmannova 4
Kláří2
(upraveno)
17. 9. 2008, 13:43
@Hanka02
Prý se dá použít i med.Nemám to s ním ale ozkoušené.
Danuss
(upraveno)
30. 9. 2008, 15:22
@Kláří2
Dá se použít med. Já jsem med použila a výsledek byl stejný jako se sirupem. A chuť byla skvělá.
bububububu
(upraveno)
16. 9. 2008, 19:55
@Hanka02
http://vitamina.cz/Sirup-psenicny-BIO-500g-COUNTRY-LIFE-,417.html http://www.bio-country.cz/Ochucovadla/Sirupy-cukry-med/Sirup-psenicny-BIO http://www.eko-produkty.cz/detail/sirup-kukuricny/
Jančča
(upraveno)
16. 9. 2008, 17:29
@Hanka02
Tak to budete mít asi těžký. Já jsem ho sháněla i v obchoďáku, ale sehnala jsem jen ve zdravé výživě. Ale někdo tady psal, že si ho objednal přes internet.
Alca1980
(upraveno)
16. 9. 2008, 14:55
@Hanka02
nevím kde jinde by se dal sehnat, mě ho brácha přivezl z Plzně. Ještě bych zkusila nějaký krámek kde prodávají čaje, oříšky v čokoládě, .......
Lidulinda
(upraveno)
17. 9. 2008, 20:04
@Alca1980
Alenko a kde v Plzni? Já teda pátrala jen v Globusu a nic Jinak dortík je parádní
Alca1980
(upraveno)
17. 9. 2008, 20:16
@Lidulinda
PLZEŇ NADĚJE – zdravá výživa, Prokopova 27 SERAF – obchod pro radost, Rooseveltova 15 tel: 377 917 435 SLUNEČNICE – zdravá výživa, Jungmannova 4
Lidulinda
(upraveno)
17. 9. 2008, 20:20
@Alca1980
děkujuuuu
Zrušený účet
(upraveno)
16. 9. 2008, 14:37
Alčo, máte ty růže moc krásné.
marcuska74
(upraveno)
16. 9. 2008, 14:36
Nevite jestli se da dat misto psenicneho sirupu-kukuricny?
mackovec
(upraveno)
16. 9. 2008, 19:55
@marcuska74
Já bych to klidně z kukuřičného zkusila,jde o tažnost.Barevnost sirupu je podstatná u marcipánu.
onasi
(upraveno)
16. 9. 2008, 15:52
@marcuska74
marcelko, používám jen kukuřičný...sehnala jsem dokonce úplně čirý!!!
Alca1980
(upraveno)
16. 9. 2008, 14:43
@marcuska74
to nevím, zatím jsem měla jen ten pšeničný, ale určitě to můžete vyzkoušet.
ircat
(upraveno)
16. 9. 2008, 19:47
@Alca1980
Holky, myslite, ze by se dal sirup nahradit medem? Rada bych se pustila do kyticek, ale sirup bohuzel nemam zadny
Alca1980
(upraveno)
16. 9. 2008, 20:05
@ircat
myslim ze ano