Srdce z lásky

Potřebné ingredience
Těsto: 3 ks vajec, 120 g jemného pískového cukru, 140 g hladké mouky, 2 lžíce másla, 4 lžíce horké vody
Krém: 1 vanilkový pudink v prášku, 400 ml mléka, 3 lžíce pískového cukru
Na ozdobu: cca 300 až 400 g jahod, 1 dortové želé červené
Postup přípravy
Nejdříve si důkladně vymažeme a vysypeme dortovou formu ve tvaru srdce.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a postupně do něj zašleháme polovinu cukru.
Žloutky s druhou polovinou cukru ušleháme do pěny, do které po nitce přikapáváme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Do vzniklé hmoty vmícháme rozpuštěné, ale vychladlé máslo, stěrkou lehce zamícháme s tuhým, oslazeným sněhem a nakonec lehce vmícháme mouku.
Vzniklé těsto nalijeme do připravené formě a při 170°C pečeme cca 15 až 20 minut. Korpus necháme vychladnout a vršek vydlabeme.
Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme klasický pudink (jen je v něm méně mléka než na dezert) a necháme také vychladnout.
Pudinkem naplníme srdce, poklademe jahodami a přelijeme dortovým želé, které je nejlépe připravit dle návodu na sáčku.
Dort dáme ztuhnout do lednice a před podáním zdobíme šlehačkou. Chutná výborně, jen se musí péct opravdu s láskou :-)
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a postupně do něj zašleháme polovinu cukru.
Žloutky s druhou polovinou cukru ušleháme do pěny, do které po nitce přikapáváme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Do vzniklé hmoty vmícháme rozpuštěné, ale vychladlé máslo, stěrkou lehce zamícháme s tuhým, oslazeným sněhem a nakonec lehce vmícháme mouku.
Vzniklé těsto nalijeme do připravené formě a při 170°C pečeme cca 15 až 20 minut. Korpus necháme vychladnout a vršek vydlabeme.
Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme klasický pudink (jen je v něm méně mléka než na dezert) a necháme také vychladnout.
Pudinkem naplníme srdce, poklademe jahodami a přelijeme dortovým želé, které je nejlépe připravit dle návodu na sáčku.
Dort dáme ztuhnout do lednice a před podáním zdobíme šlehačkou. Chutná výborně, jen se musí péct opravdu s láskou :-)

Příprava na pečení

Příprava těsta

Hotové těsto před nalitím do formy

Těsto ve formě

Upečené srdce

Vydlabaný povrch

Naplněno pudinkem

Pokladeno jahodami

Přelito želatinou

Na svátečním stole
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

marbrix
(upraveno)
18. 6. 2009, 19:36





nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
18. 6. 2009, 11:25





nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
18. 6. 2009, 9:37
Mňam, hned bych si kousek dala - co kousek, veliký kus


nahlásit