Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Smažené krabí tyčinky po čínsku s ochucenou rýží

0.0
Smažené krabí tyčinky po čínsku s ochucenou rýží

Potřebné ingredience

250 g krabích tyčinek (nebo krabího masa, kdo má:-)) * 3 lžíce solamyl * 100 g hladká mouka * 1 vejce * 2 lžíce vody * sůl *vegeta * několik lžic bílého vína (lze nahradit drůbežím vývarem)* olej ***************
DRESING: sójová omáčka dle chuti (aspoň čtyři lžíce) * strouhaný křen (dávám krenex), 1 dcl vývaru (z kostky - drůbeží je nejlepší) * příloha - 2 sáčky obyčejné rýže (ne parboiled) * 1 cibule * olej * sůl

Postup přípravy

Dáme vařit rýži.
Mezitím krabí tyčinky nakrájíme na špalíčky a v misce promícháme se solí a vegetou, může být i pepř, já už dávám jen vegetu, ale zato tak tři lžičky:-).
Potom si uděláme za pomocí vidličky v jiné misce hustší těstíčko z vejce, vody, škrobu, vína a hladké mouky.
Nasypeme do těstíčka krabí maso, pořádně promícháme a poté vše "vykydneme" do rozpáleného oleje (nejlepší je na to pánev WOK), kde od sebe jednotlivé kousky vařečkou oddělujeme, dokud nejsou všechny dozlatova osmažené - trvá to tak 7 minut. Potom dáme bokem na papírové ubrousky, aby se odsál tuk.
poléváme dresingem ze sójové omáčky, křenu a vývaru.
Příloha: ve woku po tyčinkách osmažíme cibulku a smícháme s uvařenou rýží. Dnes jsem dresing nalila přímo na rýži a nechala pod pokličkou dojít - a jinak už to dělat nebudu:-) rýže není vysušená a chytne skvělou příchuť.

tyčinky s vegetou v těstíčku

už se to smaží

hotovo - cca po sedmi minutách

rýže s osmaženou cibulkou, přidaný dresing - sojová omáčka, vývar a křen

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie