Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

OVOCNÝ DORT (rychlý - do 45minut máte hotovo)

0.0
OVOCNÝ DORT (rychlý - do 45minut máte hotovo)

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 vejce, 120g cukru, 1 vancuk, 150g polohr. mouky, 1 lžička prdopeče. NA POTŘENÍ KORPUSU: jahodová marmeláda KRÉM: 1 pudink. prášek (Dr. Oetker), 300ml mléka, 40g moučkového cukru, 1 vancuk, 70g másla OZDOBENÍ: např. 300g jahod (čerstvé x kompotované ovoce) NA ŽELÉ: 1 balíček Cukrárenského červeného želé (hodí se k jahodám, ke kiwi se hodí třeba zelené, mají víc druhů), 500 ml vody, 2-3 PL cukru

Postup přípravy

POSTUP: Vyšleháme vejce s cukrem + van. cukrem do pěny. Zlehka vmícháme mouku, nalijeme do formy (dno kulaté formy vyložíme pečícím papírem a okraje není třeba vymazávat) a pečeme při 180°C cca 15 – 20 minut. Upečený korpus necháme zchladnout, oddělíme okraj od formy (formu umyjeme). Korpus dáme na tác, pomažeme červenou marmeládou (nemusíme) a přiložíme čistý okraj formy. Uvaříme pudink s cukrem a necháme vychladnout. Pak šlehačem vmícháme změklé máslo a vancuk. Krém naneseme stejnoměrně na vychladlý korpus. Ozdobíme jahodami. Cukrárenské želé připravíme dle návodu na sáčku. Necháme mírně zchladnout a nalijeme na dort. Dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí opatrně oddělíme okraj formy od dortu.

Pozn.: Po upečení korpusu okraj formy nesundavám. Pak taky nečekám až pudink vychladne – po chvíli do něj máslo vmíchám a vyšlehám v jemný krém...A nakonec po ztuhnutí, když ořízneme okraj a sundáme stranu formy – pomažu bok dortu zakysanou smetanou smíchanou s vancukem a dozdobím barev. sypáním nebo strouh. kokosem. Dort je do 45min hotový, pak cca 2h (nebo celou noc) tuhne v lednici.

Ovoce skládáme podle nálady nebo příležitosti, pro kterou dort chystáme ,-)
Zde jsem použila komp. jahody a čerstvé kiwi a Cukrárenské želé zelené - dotyčná miluje zelenou ,-)

JAHODOVÝ...

Lze ozdobit šlehačkou....

S kompotovanými broskvemi....

S kompotovaným ananasem, komp. jahodami a čerstvým kiwi.

zase trochu jinak....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wicht 22. 8. 2012, 9:52
taky dělám léta :-) akorát do krému k pudinku přidávám ještě vaničku tvarohu, je to osvěžující (L) (L)
Halmat 22. 8. 2012, 12:32
@wicht (Y)Děkuji, někdy vyzkouším :-$ (L)
jeremy 12. 9. 2010, 12:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (smich) (smich) (smich) (hello) (Y) :-$ (F)
Halmat 22. 8. 2012, 9:48
@jeremy (F) (K) (L) (F) (K) (L) (F) (K) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie