(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Slovenské bryndzové halušky
Potřebné ingredience
1 kg brambor 500g hrubé mouky sůl 1 kysaná smetana 1/2 kelímku 30% smetany 250g bryndzy uzený špek
Postup přípravy
Brambory oloupeme a rozmixujeme v mixeru najemno, přidáme sůl a mouku, vymícháme dohladka. Naházíme přes haluškové síto do většího hrnce s vařící osolenou vodou, promícháme a vaříme cca 5-7 minut (mají se 2x nechat přejít varem). Zcedíme, v cedníku propláchneme vodou. Bryndzu rozmícháme s oběma smetanami a smícháme s haluškami (trošku můžeme odlít na ozdobení). Polijeme vysmaženým uzeným špekem. Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Daspinka
(upraveno)
30. 1. 2015, 10:33
Xnny. Řím cv. DagxhxgygYgxshxsgqsdxdqwqswxr xbbangajavhnywnybgaahqqqzhhbabaabhahBKbB. Bbvszazqzazazaqzazqqzzqzqquuqqzqoiz
peggybundova
(upraveno)
30. 1. 2015, 22:33
@Daspinka
Aha
Evelyn123
(upraveno)
27. 1. 2013, 14:04
Také jsou u nás občas halušky. Jenom nepřidávám tu smetanu, pouze bryndzu. Bryndzu kupujeme v Makru v kelímku a ta je dost tučná. Skvělé jídlo
peggybundova
(upraveno)
30. 1. 2015, 22:33
@Evelyn123
Bylinka1
(upraveno)
27. 1. 2013, 13:37
Výborné !!! Jiné už dělat nebudu
peggybundova
(upraveno)
28. 1. 2013, 12:02
@Bylinka1
To jsem ráda
Mata3636
(upraveno)
4. 7. 2012, 17:38
na kilo zemiakov a pol kila múky málo bryndze, dala by som aspoň raz toľko
sezana
(upraveno)
4. 7. 2012, 17:31
Leonice
(upraveno)
23. 4. 2012, 11:49
Mám jeden dotaz. Ty brambory oloupeme uvařené nebo neuvařené ? Díky Leona
peggybundova
(upraveno)
24. 4. 2012, 9:15
@Leonice
Syrové!!! Halušky se dělají ze syrových brambor, ne z vařených...pěkný den T.
bedla7
(upraveno)
23. 4. 2012, 12:02
@Leonice
Brambory jsou syrové.Hezký den
Irena S.
(upraveno)
3. 2. 2011, 16:20
Já je zbožňuju, dělám přesně ty samé!
Makelka
(upraveno)
2. 2. 2011, 17:48
skvělé jednoduché a rychlé, právě jsme dojedli a bomba!!!! určitě zařazuji do jídelníčku
peggybundova
(upraveno)
3. 2. 2011, 15:41
@Makelka
jsem ráda, že chutnalo u nás budou asi zítra...když jsou ty prázdniny
pavlíkmacík
(upraveno)
20. 9. 2010, 13:02
Úžasnéééé ...mňam ..díky za tip Táni
jeremy
(upraveno)
19. 9. 2010, 23:18