Myšky v sýru s postupem

Potřebné ingredience
KORPUS osvědčená klasika: 6 vajec +++150g cukru moučky+++200g polohrubé mouky+++1 prášek do pečiva+++1 dcl oleje+++3 lžíce horké vody. KRÉM : 1) 3 plné lžíce nutely, 25g máslo++++ 2) klasika pudinkový, na celý dort stačil z 500ml mléka, 2 pudinkové vanilkové prášky, cukr a cca180g másla. POTAH A FIGURKY: marcipán nebo hmota, jak kdo má vyzkoušené, potravinářská barva.
Postup přípravy
Vlijeme do vysypané formy a pečeme při 170st asi 30 minut, zkontrolujeme špejlí.
Nemám strunu, takže ze 6 vajec jsem udělala 2 kola, pekla jsem je samostatně, aby byly pěkně rovné.
Jeden korpus jsem dělala zvlášť kakaový, ze 3 vajec, přidala jsem kakao /asi 1 lžíci/.
KRÉM+++ první je jen vyšlehaná nutela s máslem, druhý klasicky uvařený pudink, ale s dvěma prášky, pak vychlazený ( nepodcenit) , vyšleháme s máslem.
POTAH a FIGURKY :Figurky a plátky sýru jsou z marcipánu , potah je z kupované cukrové hmoty
/ interspar/ . Kdybych věděla, jak super se s ní dělá, bylo by z ní všechno :-)

Korpusy necháme zcela vychladnout....

mezitím si připravíme krémy.....

Promažeme jednou nutelovým a jednou vanilkovým krémem....

Spojíme....

...a celý pomažeme vanilkovým krémem v tenké vrstvě, včetně hran.

Vykrojíme cca necelou čtvrtku.

Vykrojenou část si nachystáme, budeme ji ještě potřebovat.

Hranu i vykrojené kousky domažeme.

A můžeme začít s potahem.....

K marcipánu jsem přidala trošinku žluté, aby dostal více sýrovou barvu.

Cukrový potah Kovandovi na povrch. Kráááásně se rozvaluje.

Povrch jsem zvolila a la 40% eidamovou oranž :-), válela jsem jí na podložce s čárkama, aby měla trochu reliéf :-) díry jsem dělala zmáčklou starou násadou na zdobící pytlík, nic vhodnějšího mě nenapadlo.

Zbytky použijeme na výkroj, který jednou namazanou stranou bez potahu položíme na dort. Umístíme myšky, které si můžeme připravit nějaký den dopředu a v igelitu nechat do dne D. Ty moje jsou jen rychlovky, ale na mmb je spoutu inspirace pro lepší...

Dozdobíme marcipánovým sýrem..

Z druhé strany.

A ještě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



















