(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
KOKOSOVÉ ŘEZY(RAFAELO)
Potřebné ingredience
TĚSTO:30 dkg hl.mouky,30 dkg mouč.cukr(stačí i 25dkg),1/4l mléka,1vanil.cukr,1 prášek do pečiva,3 vejce,NA POSYP: 15 dkg kokos, 7 dkg mouč.cukr,( smícháme)NAPOLITÍ: 1šlehačka(kelímek -smetana ke šlehání 215ml),8 lžic(asi 10dkg) másla(kostka)
Postup přípravy
Do mísy dáme vejce, mléko, cukr a vanil.cukr a pořádně prošleháme a přidáme hlad.mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
A na syrové těsto! nasypeme směs kokosu a moučkového cukru a dáme péct.
Připravíme si šlehačku a máslo a dáme rozpustit a ohřát do mikrovlny, jen na chvilku(než se máslo rozpustí). Touto směsí(šlehačka+máslo) polejeme ještě horké upečené řezy(nelépe po lžicích)
A na syrové těsto! nasypeme směs kokosu a moučkového cukru a dáme péct.
Připravíme si šlehačku a máslo a dáme rozpustit a ohřát do mikrovlny, jen na chvilku(než se máslo rozpustí). Touto směsí(šlehačka+máslo) polejeme ještě horké upečené řezy(nelépe po lžicích)
a je hotovo, poslední dva kousky, mňamka:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 10. 2014, 20:13
piwi
(upraveno)
7. 7. 2007, 20:23
dělala jsem už 2krat moooc dobry byl uspěch
radobelina
(upraveno)
8. 7. 2007, 14:24
Dobrý den, Ivanko, tohle mi nedělejte... Zase jsem neodolala a dala jsem se do vyzkoušení vašeho receptu. Už se to peče a moc se na to těším!!! Pak sem určitě písnu, jaký to bylo. P.S. A řezy jsou výborný!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wWendy
(upraveno)
7. 7. 2007, 15:36
právě se chystám zkusit váš receptííík tak sem na to zvědavááá až bude hotovo určitě napíšu jak to dopadlo
jazumi
(upraveno)
10. 3. 2007, 22:07
Taky znám a často peču- je výborná a hlavně jednoduchá a rychlá
Burkhardtova
(upraveno)
10. 3. 2007, 21:22
Dobrý večer Ivanko, tato buchta patří mezi naše nejoblíbenější. Nádherně voní už když se peče a ještě lépe chutná, když je hotová. Prostě vynikající Všem doporučuji
Katy9
(upraveno)
10. 3. 2007, 19:05
Dobrý večer, Ivo, prosím na tom povrchu je ještě něco posypané nebo to jen nahnědlé od pečení?? připadá mi to jako skořicový cukr...ta neušlehaná šlehačka s máslem se asi do buchty vsákne, že??moc díky... Katka
jazumi
(upraveno)
10. 3. 2007, 22:09
@Katy9
Katuš- odpovím vám místo paní- je to kokos, který při pečení krásně zrůžoví ... a ano šlehačka se vsákne a výsledek je vynikající !