Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Smažený květák a´la TUPPERWARE

0.0
Smažený květák a´la TUPPERWARE

Potřebné ingredience

květák/karfiol, soľ, voda, hladká múka, 2 vajíčka, strúhanka, olej

Postup přípravy

Maminky, ktoré máte doma mísu na kynutie od TUPPERWARE a hľadáte inšpiráciu, ako ju použiť, tak možná tento spôsob obaľovania vám trošku v kuchyni pomôže ušetriť čas.
Tak ako moja známa hovorí: každý miluje květák ale nik ho neznáša obaľovať!
Nuž poďme na to!

Najprv som si uvarila vodu v rýchlovarnej konvici a naliala na květák do mísy k servírovaniu. Na to, aby sa uvaril stačí skutočne horúca voda, trošku posoliť a zakryť. Necháme odstáť a nemusíme sa starať. Květák sa vám uvarí ale NErozvarí! a neublíži mu potom ani ten spôsob obaľovania, ktorý naň používam.

Do misky na kynutie si dáme na spodok múku a vložíme všetky ružičky uvareného květáku (mal by byť skutočne mäkší, ale na druhú stranu si zachová svoju pôvodnú chuť, ktorá sa pri normálnom varení stratí vo vode). Prikryjeme a pretriasame na všetky strany, asi tak, aby sa múka dostala všade.

Po pretrasení som ho povyberala na víčko a zvyšok múky vysypala. Malo by jej byť skutočne tak akurát, nepreháňať a keby pochybela, radšej dosypať. Myslím, že sa dá pri tomto spôsobe obaľovania dosť šetriť. Na obrázku sú už pod ním i vajíčka.

obalené vajíčkami :-) Toto obaľovanie tiež robíme tak, že misku uzavrieme a květák len pretriasame. Asi chápete, prečo je lepšie, že je trvdší ako rozvarený na mäkko, pretože už tu by ste z neho mali zmes na karbenátky...

Po obalení vajíčkami už nevyberáme len nasypeme strúhanku a postup s pretriasaním opakujeme do tretice. Keby vám pochybelo, resp. keby boli ružičky moc mazľavé, len prisypte strúhanku a postup zopakujte.
Výsledok by mal byť ako na obrázku.
No a potom už len smažíme a chutnáme.
Podávame zo zemiakmi - mačkané,varené v šupke, alebo ako pyré, niekto rád hranolky, iný zas krokety...
Prajem dobrú chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

benourstar 31. 10. 2010, 22:09
diky za tip, mam doma skoro vsechno od TW, ale na tohle obalovani jsem neprisla, takze urcite vyzkousim. :-))
pištíček 13. 10. 2010, 11:35
Tak toto je super (Y) (Y) (Y)dík za tip |:o)ja mám všeličo od TW a používam ich denne a veru som len rada, ked to čím viac využijem (L) (L) (L)
inaa 4. 10. 2010, 17:00
Maminky, ja viem, že ste šikovné gazdinky a máte tiež mnoho skúseností v kuchyni ako zvládnuť čas a popritom aj ušetriť s "materiálom" ...toto bol len tip pre tie, ktoré majú doma misku na kysnutie od TUPPKA, nebolo to myslené tak, aby ste si kvôli obaľovaniu kupovali drahú misku za jedným účelom. ,-) ,-) Ešte schválne som to hore uviedla,že je to len tip. Dík za komentáre (L)
Paluna 11. 10. 2010, 11:44
@inaa Dobrý den Ingrid, moc a moc Vás musím pochválit. Já doma tu "tolik tady opěvovanou" misku mám a květák jsem v ní včera obalila raz dva - super urychlení práce a pro ty, co nepochopily, že nekomentujeme nádobí, ale jídlo......máte děvčata pravdu, stačí opravdu obyč miska, ale to Vám nikdo nebere, tak proč tolik 8o| 8o| (L) ,-)
inaa 13. 10. 2010, 11:12
@Paluna (L) (Y)Pavli vďaka za komentárik. (C)
peso 4. 10. 2010, 12:23
Ja namiesto misky používam na múku a strúhanku mikroténové sáčky ,vajíčko klasicky v miske.Sáčkom len zatrepem a obal je hotový
inaa 4. 10. 2010, 17:04
@peso ... to som tiež počula! ale nemala som odvahu to vyskúšať. Možno niekedy na dovolenke :-)
radkaaa 4. 10. 2010, 10:45
Tohle jde udělat i v obyčejné misce s víčkem za pár korun.... nepotřebujeme mísu za 500 Kč :-D
alimraj1 4. 10. 2010, 9:14
myslím,že na takovéhle obalování vůbec nepotřebuji drahé TUPPERWARE :-$
limlice 4. 10. 2010, 9:36
@alimraj1 To určitě nee. Manžel má rád, když jsou ty růžičky květáku docela malé, tak to také obaluji tímhle způsobem, ale jen v obyčejných mískách s víčkem. Ale ať je to dělané v tom či onom, určitě to hodně ulehčuje práci. (Y) (Y) (Y)
inaa 4. 10. 2010, 10:37
@limlice Samozrejme, stačí akákoľvek miska s víčkom a ide to. Moja kamarátka to robí tiež v NE-tuppku (F). :-)
Yvetaaa 5. 10. 2010, 8:45
@inaa (hello) (hello) (hello) Tak to dobrý nápad.Také obaluji rychlým způsobem-v igelitových sáčkách,tedy jen mouku a strouhanku,ale sama používám Tuppko,takže vyzkouším určitě.Hlavně se mi líbí,že na to potřebujete jen 1 misku a žádné drobky okolo.Děkuji a šup sem s dalším receptíkem ,nebo dobrou radou na Tuppko. (hello) (hello) (hello) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie