Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Zapečená květáková hlava

0.0
Zapečená květáková hlava

Potřebné ingredience

Květák, anglická, tvrdý sýr - uzený je vynikající, vajíčko, koření

Postup přípravy

Uvaříme hlavu květáku v osolené vodě - nerozvařit !!! Připravíme si špalíčky z anglické slaniny a z tvrdého sýra. Zbytek sýra a anglické nastrouháme do misky, přidáme koření (já dávám různé směsi a pokaždé jinou) a smícháme s vajíčkem na "salakvardu".
Uvařený květák vyndáme, necháme okapat, druhým koncem vařečky do něj uděláme otvory a necháme vychladnout. Do vychladlé hlavy napícháme do připravenách otvorů anglickou a sýr. Pak hlavu ještě posypu kořením - třeba podravkou - a pak jí celou opatlám salakvardou. Patlám to vidličkou, jde to pěkně na tu hlavu přitisknout. Pak opatlanou hlavu šoupnu do trouby na vymazané zapékací míse a peču nepřikryté na cca 170°C, dokud sýr nezezlátne. Pokud máte hlavu uvařenou do měkka, můžete to dát jenom pod gril. Podávám s bramborama a tatarkou.

Vzhledem k tomu, že můj manža je vegetarián, připravuji hlavu někdy bez anglické, za to se ale vyřádím v sýrech. Do otvorů nacpu nejen uzený sýr, ale i třeba sýr s vlašskýma ořechama Jaksejenomjmenuje, hermelín apod. a do té salakvardy ještě nastrouhám nivu, někdy přidám lžíci kysané smetany. Můžete do toho zkusit vmíchat lžičku hořčice nebo kečupu. Fantazii a zbytkům v ledničce se meze nekladou :)
Přeji dobou chuť :)

Uvaříme v osolené vodě :)

anglická a uzený sýr na špalíčky

sýr a anglickou nastrouhat, přidat koření a vajíčko

do uvařené hlavy uděláme druhým koncem vařečky otvory

do vychladlé hlavy nastrkáme anglickou a sýr

posypeme kořením

smícháme salakvardu

salkvardou opatláme celou hlavu :)

a zapečeme......

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skotka 23. 1. 2008, 17:44
TAK TO VYPADÁ SUPER (Y) BUDU TO USET SKUSIT, BOHUŽEL JEN PRO MĚ JELIKOŽ MANŽA BY SE OTRÁVIL ;-) PRO NĚJ JE ZELENINA JEDINĚ KUS MASA :-@ ;-) sUPER rECEPTÍK (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
Navis 6. 11. 2007, 13:08
Taky ho dělávám,ale vyloženě ho prošpikuji až se rozpadá,nedělám tam dírky ale cpu to mězi květákové "růžičky".Potírám ho bešamelem.A potom se dázapéct.I když se pomáli celí rozpadá,ten bešamel ho spojí a je to mňamozní!! (Y)
radkasmo 6. 11. 2007, 12:13
(Y)vypadá to moc dobbře a určitě i tak chutná. (zajic)
komarka 4. 11. 2007, 22:28
Prosím, co je to salakvarda? *-)
smiduška 4. 11. 2007, 22:57
@komarka salakvarda je můj "domácí" výraz na mišmaš čehokoliv, co v sobě obsahuje nějakou tekutou složku, zde např. vajíčko. Takže SALAKVARDA v tomto receptu je míchanice z toho nastrouhaného sýra a anglické spojené vajíčkem |:o)
Hanka V. 4. 11. 2007, 22:16
Jani (clamp) tenhle květák děláme taky, jen ho ještě nakonec před dáním do trouby přeliju sýrovým bešamelem (Y) Jsme hrozně rozežraní :-$ Můžu potvrdit, že tenhle recept je opravdu super dobrota, není to tak pracné jak to vypadá +o( a hlavně je to hrozně žravé (H) Ten sýr a uzené v tom květáku jsou prostě boží ;-) ;-) ;-) Hanka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie