Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

ZAPEČNÝ KVĚTÁK

0.0
ZAPEČNÝ KVĚTÁK

Potřebné ingredience

1 květák (uvařený)
5-6 brambor na loupačku nebo klasicky vařených
1 smetana na šlehání
3 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř vegeta, muškátový oříšek
olej nebo máslo na jíšku
tvrdý sýr na posypání
tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy

Zapékací misku vymažeme tukem a klademe na dno brambory krájené na silnější kolečka, posolíme popeříme, popřípadě posypeme vegetou. Na to klademe uvařený květák rozebraný na růžičky. Posypeme vegetou a zalijene bešamelovou omáčkou. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 220°c. Bešamelovou omáčku připravíme následovně: na másle nebo na oleji připravíme jíšku zalijeme mlékem, přidáme strouhaný muškátový oříšek, trochu pepře, vegetu a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu. Omáčka by měla mít hustší konzistenci.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie