Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kuře na žluto - Kuřecí na kari - rychlovka! Hotové než se vám uvaří příloha...

0.0
Kuře na žluto - Kuřecí na kari - rychlovka! Hotové než se vám uvaří příloha...

Potřebné ingredience

kuřecí prsa, cibule, kari, sůl, sojová omáčka, smetana na vaření nebo na šlehání, případně trošička granulované jíšky, rýže (můžou být i brambory)

Postup přípravy

Já měla 550g kuřecího, 2 smetany na šlehání (á 215ml - Kunín). Dáme vařit vodu s trochou oleje, jakmile začne bublat, osolíme a vložíme sáček (dva, tři...) rýže. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky nebo malé kostky, osolíme, přidáme sojovou omáčku (asi 2-3 kávové lžičky) a pořádně rukou promícháme, aby se sůl a sojovka dostali ke každému kousku. Poté na pánvičce rozpálíme trošku olivového oleje (asi 1-1,5 polévkové lžíce) a maso osmahneme (až se "zatáhne") do běla a ještě chvilku dýl :o) Pustilo mi šťávu. Pak přidám 1 malou nebo 1/2 střední cibule nakrájené na půlkolečka a rozdělené na jednotlivé proužky...promíchám s masem, půl minutky nechám, aby i cibule malilinko pustila, promíchávám, do této doby je pánvička odkrytá. Následně vliju dvě smetany, promíchám, přidám cca 5 kávových lžiček kari, důkladně promíchám, přikryju pokličkou a dusím maso do měkka. Občas zamícháme, aby se nepřichytilo, plyn nemívám naplno, ale aby smetana "plkala". Nechala jsem to asi 10-15 min, to už jsem měla hotovou i rýži. Pokud se vám "omáčka" u masa zdá řídká, dejte malinko granulované světlé jíšky, já dala asi kávovou lžičku, nemáme rádi, když rýže plave. Nechte ještě probublat. Naservírujte rýži, k ní maso s omáčkou a nechte si chutnat! Je to výborné!

detail hotového masa s omáčkou

takhle to vypadá na talíři

takhle to vypadá, když se vše smíchá

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 15. 2. 2016, 15:34
(Y)
rudokraska 2. 8. 2008, 17:59
nevěděla jsem co dnes uvařit a vaše kuře na žluto se mi moc zalíbilo. Mě to tedy moc chutnalo, ještě uvidím co řekne přítel až se vrátí a předložím mu to :-)
mamcakamca 6. 6. 2008, 9:49
Vladˇko je to mňamky ,mňamky, hlavně je to rychlé, nebaví mne furt vymýšlet co budu vařit :-D (H). papa Kamča S. (L) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie