(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Španělská TORTILLA DE PATATAS-bramborový dort

Potřebné ingredience
7větších brambor,6 cibulí ,olej,sůl,pepř, 6 vejec.
Postup přípravy
Brambory oloupáme a nakrájíme na plátky.Do hrnce teflonovéto dáme tak 5-6 lžic oleje nejlépe oliva a bramboty na mírném ohni dusíme pod poklicí.Cibuli přidáme zároveň s brambory osolíme opepříme a dusíme pomalu úplně do měkka.Můžete přidat bud č.papriku na kousky nebo kolečka kvalitní klobásky taky vynikající.Přdat zároven s brambory.Když jsou br.dušené rozmačkáme je na kaši a přidáme rozšlehaná vejce.Zamícháme a vytvoříme kaši kterou nabíráme naběračkou a na malé pánvi smažíme jako 3-5cm široké placky.Je důležité pánvičku nechat rozpálit s olejem a placku smažit rychle aby uvnitř nebyla suchá.JE TO TYPICKÉ JÍDLO VE ŠPANĚLSKU CHUTÉ A JEDNOUDUCHÉ.
PŘEJI DOBROU CHUT
PŘEJI DOBROU CHUT
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zapatillas
(upraveno)
6. 10. 2010, 10:07
Moc se omlouvám ale nevšimla jsem si, že je přihlašená moje dcera Terezka a já to napsala vlastně jako za ní. Ještě jednou se moc omlouvám Tereza
nahlásit

ajkammm
(upraveno)
5. 10. 2010, 18:16
to vypadá dobře

nahlásit

KAPLICKO
(upraveno)
5. 10. 2010, 18:20
@ajkammm
Andrejko je to vynikající
a rychlé a na večeři pro manžu supér
zkuste a pak dejte vědet












nahlásit
zapatillas
(upraveno)
5. 10. 2010, 15:01
Ahoj Petruško
receptik je sice super, ale španělska tortilla de patatas je trochu o něčem jiném. Je to vlastně, jedna velká omeleta a ne nějaké malé omeletky i když základ je v podstatě stejný, jenom se tam dává méně cibule a omeleta se dělá v pánvy a je vysoká 2,5-3 cm . Já jsem totiž také žila ve španělsku a dodnes tam žije můj syn, který má za manželku španělku. Žila jsem sice v Andalusii v Malaze , ale myslím si, že tortilla je všude stejná. S pozdravem Tereza


nahlásit

KAPLICKO
(upraveno)
5. 7. 2013, 15:09
@zapatillas
Paní Terezko,pokud máte problém ve velikosti ten já Vám nevyřeším a nevím jak jste na tom se Španělštinou ale Čeština asi nic moc na pávni se píše iiiiii .Snažím se vařit vše s láskou a variací jak mě to naučili ve Španělsku a pokud jste tam teda žila věděla byste že nedůležitější je láska kterou do jídla dáte a s kým u stolu posedíte.
nahlásit

barny
(upraveno)
6. 10. 2010, 10:00
@KAPLICKO
Mila Petruško, nemusela jste se urazit, já to nemyslela ve zlém. Na to, že jsem cizinka není moje čeština až tak nejhorší, a navíc, já umím další čtyři cizí jazyky ,což umí málokdo a přitom jsem vystudovala fyziku, ale když už, tak brambory nejsou pataptas, ale patatas a španělsky umím perfektné. Já také moc ráda vařím a tak bychom si mohli nějaké recepty třeba vyměnit co vy na to? Třeba i české nebo jiné. Pokud jsem Vás urazila, tak se Vám omlouvám , ale já už jsem prostě taková. Přeji Vám i Vaší rodině hodně štěstí. Tereza
nahlásit

KAPLICKO
(upraveno)
6. 10. 2010, 22:52
@barny
http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1169
nahlásit

Visnery
(upraveno)
5. 10. 2010, 10:19
Tohle miluju, delam takto
http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1169

nahlásit

KAPLICKO
(upraveno)
5. 10. 2010, 16:27
@Visnery
Vali supéér
je to namuška co?
Já žila 10let ve Španělsku tak se ted chystám své znalosti z tamní kuchyně vložit.
supéér placka.Vali tak zkuste podle mého receptíku je originál jak se ve Španěl.opravdu dělá.díky a krásný den. joo Vali ta vaše na fotu vypadá úžasně sliny se zbíhají









nahlásit