(recept
si oblíbilo 83 návštěvníků)
++ SUPER DOBROTA++BRAMBORÁKOVÁ BUCHTA+++
Potřebné ingredience
1,5kg brambor,1-2 paličky česneku, 2 vejce, 20dky salámu ( točený,buřty..),sůl,pepř,majoránka,hladká mouka,mléko,prášek do pečiva
Postup přípravy
+++ brambory oloupeme,omyjeme a nastrouháme na jemno
+++ osolíme,okořeníme a přidáme rozmačkaný česnek
+++ vše promícháme
+++ přidáme vejce a nakrájenou uzeninu
+++ zalijeme trošku mlékem a posypeme hladkou moukou
+++ přidáme prášek do pečiva a důkladně promícháme
+++ vznikne nám těsto jak na klasický bramborák
+++ vymažeme se pekáč a vysypeme ho hrubou moukou
+++ nalijeme těsto a dáme do předehřítě trouby na 150-170 stupnu cca na 30 minutek
+++ po 15 minutkách pečení pomažeme troškou sádla nebo oleje
+++ je to vyborné teplé i studené..rychlovka k obědu,večeři nebo jen tak jako pohoštění :-)
A PAK UŽ JENOM NAKRÁJET A PAPAT.. :-)) DOBORU CHUT
+++ osolíme,okořeníme a přidáme rozmačkaný česnek
+++ vše promícháme
+++ přidáme vejce a nakrájenou uzeninu
+++ zalijeme trošku mlékem a posypeme hladkou moukou
+++ přidáme prášek do pečiva a důkladně promícháme
+++ vznikne nám těsto jak na klasický bramborák
+++ vymažeme se pekáč a vysypeme ho hrubou moukou
+++ nalijeme těsto a dáme do předehřítě trouby na 150-170 stupnu cca na 30 minutek
+++ po 15 minutkách pečení pomažeme troškou sádla nebo oleje
+++ je to vyborné teplé i studené..rychlovka k obědu,večeři nebo jen tak jako pohoštění :-)
A PAK UŽ JENOM NAKRÁJET A PAPAT.. :-)) DOBORU CHUT
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jája
(upraveno)
2. 11. 2008, 12:19
Právě jsem to šoupla do trouby tak jsem zvědavá jak to dopadne
Kateřina35
(upraveno)
2. 11. 2008, 9:12
skvělý receptík. Včera vyzkoušený k obědu a nezbil ani kousek .
zdenka54
(upraveno)
12. 7. 2008, 12:10
Tak jo,Haní,je to dobrota,rychlá a minimum práce.K tomu domácí bramboračka a senza oběd na světě.Já jsem akorát nedávala mléko,brambory pustily hodně vody.Díky
zdenka54
(upraveno)
4. 7. 2008, 17:43
A ještě mě zarazilo to strouhání v receptu na jemno,ale podle fotky se mi zdá ,že jsou to takové hrubší nudličky.Chtěla bych to mít tak pěkné jako Vy.......
zlatuna
(upraveno)
5. 7. 2008, 13:09
@zdenka54
ne ne je to opravdu na jemno já tam dala uzené žebírka na kousky tak možná proto se vám to zdá
zdenka54
(upraveno)
4. 7. 2008, 17:35
Tak to vypadá lákavě ,na jak velký pekáč to děláte?Děkuji
zlatuna
(upraveno)
5. 7. 2008, 13:08
@zdenka54
dělám to na normál pekáč do trouby s těmy vyššímy stranami
cosmeetch
(upraveno)
2. 7. 2008, 12:30
tak je to fakt ooooobr mňamka akorát to dám příště na větší plech, aby to nebylo tak vysoký, už se těším až ochutná Manžel, až dorazí večer z práce Děkuji za super tip na rychlý bramboráky
zlatuna
(upraveno)
3. 7. 2008, 13:42
@cosmeetch
ahojky Katko,to jsem ráda že se povedl a že chutná je fakt super a hlavně bez stání u plotny Manžovi určo bude chutnat tan náš ho snědl půl pekáče
cosmeetch
(upraveno)
2. 7. 2008, 11:19
tak už to mám v troubě a jsem na to mooooc zvědavá pak dám vědět, jak to dopadlo a chutnalo
Janca23
(upraveno)
8. 6. 2008, 19:32
Bramboráky milujeme,tu vaši vychytávku určitě uděláme
Berrunka
(upraveno)
8. 6. 2008, 19:29
tak tohle je fakt super vychytávka děkuji moc za tip-moooc jsme si pochutnali
Evasma
(upraveno)
29. 3. 2008, 16:34
Tak jsem dnes udělala k obědu tento "pečený bramborák" a musím říct, že je opravdu výborný . Moc jsme si pochutnali Udělala jsem drobnou úpravu - nedala jsem mléko, ale přidala navíc ještě 1 vejce. Opravdu bramboráková chuť. Děkuji za recept. Eva
Alčásek
(upraveno)
15. 3. 2008, 12:08
Milá Hanko,díky za prima tip,dnes byla tato dobrota k obědu a chutnala i mým docela vybíravým dětem.Alena
zlatuna
(upraveno)
17. 3. 2008, 14:22
@Alčásek
Aleno děkuji za pochvalu jsem ráda že vám všem chutnalo pa Hanka
kopretin.a
(upraveno)
28. 2. 2008, 18:49
když mě na bramboráku nejvíc chutná to že je tenkej a křupavej....tohle je ale zase bez stání u sporáku
zlatuna
(upraveno)
28. 2. 2008, 19:36
@kopretin.a
mě taky chutná klasika ale tohle je opravdu jak píšete bez stání u sporáku
OLUŠ
(upraveno)
28. 2. 2008, 15:49
Super hned zítra dělám k večeři a potom si dáme s manželem a
zlatuna
(upraveno)
28. 2. 2008, 18:35
@OLUŠ
je to oprvdu dobrota doporučuji