(recept
si oblíbilo 120 návštěvníků)
Cukeťák - slaná cuketová buchta
Potřebné ingredience
3 hrnky nahrubo nastrouhané cukety, 1 hrnek hrubé mouky, 1 ks prášku do pečiva, 1/4 hrnku oleje, 20dkg měkkého salámu - nahrubo nastrouhat, 20dkg tvrdého sýra - nahrubo nastrouhat, 3 vejce, česnek 2 stroužky, 1/2 lžičky soli, majoránka, zelená petrželka, pažitka, pepř - bylinky dle chuti
Postup přípravy
Cuketu oloupeme, dužinu měkkou pryč, nahrubo nastrouháme, přidáváme : hrubá mouka, s práškem do pečiva, vejce , olej, salám, sýr, já dávám pažitku, petrželku, česnek, pepř vše dle chuti a aby to bylo pěkně barevné. Dobře vše promíchat a vylít na pečící papír na plechu, upravím stěrkou. Peču ve vyhřáte na 200 cca po 20 min stáhnu na 180 a dopeču. Jak dlouho poznáte sami, krásně to voní, můžete píchnout špejlí, ale mělo by to být dozlatova jako na fotu. Je to rychlé, levné a "žravé". Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Toti
(upraveno)
1. 8. 2014, 15:23
Včera jsem dělala k večeři a výborné.Dneska studené bych řekla,že ještě lepší.
uty.l
(upraveno)
17. 9. 2012, 20:59
žrádýlko. Dnes k večeři,nechala jsem to pěkně vycmudit aby křupal a mnamina
Eweli
(upraveno)
29. 7. 2012, 22:31
Výborný Děkuji za recept
Pelupe
(upraveno)
28. 7. 2011, 22:11
Ahoj já to taky dělám, je výhoda že zpotřebuju zbytky salámu a sýra niva, eidam , hermelím vše co mám suchý salám, uzené, šunka. My tomu říkáme cuketová nádivka, jen mouku ředím strouhankou a podáváme s bramborem a tatarkou - je to žrádlo , chystám i pro návštěvy teplé je to řiké a když to zchladne ztuhne to a k pivu a vínu super, lepší uspěch jak chlebíčky! a když se nastrouhá místo brambor na bramborák cuketa a dá se to na plech na pečící papír jen slabou vrstvu - je to bez tuku dietní a nepoznáte a výborný
Luciošek
(upraveno)
23. 7. 2011, 12:31
Dneska jsem ho plánovala k obědu, ale nějak se mi nepovedl. Pekla jsem ho přesně podle receptu, ale nemohla jsem ho odlepit od pečicího papíru. Snažila jsem se ho nějak seškrabat, ale stějně mi jedna třetina zůstala přilepená na papíře. Chuťově je ale moc dobrý. Příště plech asi vymažu a vysypu moukou.
Michaela_
(upraveno)
1. 10. 2010, 9:49
Tak o vikendu ho zase udelam..vyborny
Eva147
(upraveno)
11. 8. 2010, 23:02
Simčo, dělala jsem Váš cukeťák a je vynikající ještě jsem ho předala kolegyním v práci a též si ho moc pochvalovaly díky moc za recept Eva
broucinecek
(upraveno)
16. 10. 2009, 13:35
Milá Simonko! Nedávno jsme s manželem udělali cuketku na váš způsob a nemůžem si to vynachválit. Opravdu výborné a chutné. Papa Petra z Chebu
Notime
(upraveno)
22. 10. 2009, 8:36
@broucinecek
Peto, děkuji, jsem ráda, nám též moc moc chutná, je to prostě žravý i pro chlapy, kteří jinak cuketu nemusí. Sima
dražka
(upraveno)
16. 9. 2009, 14:22
Dnes jsem vyzkoušela a je výýborný
žabada
(upraveno)
16. 9. 2009, 7:33
Vynikajícíííí