(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
KYNUTÉ PLNĚNÉ BUCHTY
Postup přípravy
Potřebujeme:
0,5 kg polohrubé mouky
sáček sušeného droždí
½ lžičky soli
6 dkg cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1 majonézu ( díky majonéze zůstanou buchty déle čerstvé a měkké )
1 lžíci rumu
¼ l mléka
5 dkg tuku
4 hrsti švestek
kostkový cukr
Smícháme mouku, vanilkový cukr, droždí, cukr, rum, sůl, žloutky, majonézu, mléko
s rozpuštěným tukem, vše promícháme a elektrickým šlehačem uhněteme do hladka,
až se těsto nelepí.
Pomoučníme a necháme 30 min vykynout. Na pomoučněný vál položíme těsto, které
rozdělíme na kousky, do každého kousku těsta vložíme kostku cukru a švestku a
zabalíme kulatou buchtu. Buchty pečeme při 180°C asi 25 – 30 minut. Po upečení
můžeme buchty potřít rozpuštěným sádlem.
0,5 kg polohrubé mouky
sáček sušeného droždí
½ lžičky soli
6 dkg cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1 majonézu ( díky majonéze zůstanou buchty déle čerstvé a měkké )
1 lžíci rumu
¼ l mléka
5 dkg tuku
4 hrsti švestek
kostkový cukr
Smícháme mouku, vanilkový cukr, droždí, cukr, rum, sůl, žloutky, majonézu, mléko
s rozpuštěným tukem, vše promícháme a elektrickým šlehačem uhněteme do hladka,
až se těsto nelepí.
Pomoučníme a necháme 30 min vykynout. Na pomoučněný vál položíme těsto, které
rozdělíme na kousky, do každého kousku těsta vložíme kostku cukru a švestku a
zabalíme kulatou buchtu. Buchty pečeme při 180°C asi 25 – 30 minut. Po upečení
můžeme buchty potřít rozpuštěným sádlem.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcela54
(upraveno)
11. 10. 2010, 17:56