Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Výborné koláčky

0.0
Výborné koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2 l mléka, 2 hořčicové sklenky oleje, 30 kostek - lžiček cukru, 6 žloutků, 1 kg hladké mouky, 2 kostky droždí, citronová kůra, vanilkový cukr. Náplň: 1/2 kg tvarohu, 2 žloutky, vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, přidávám ještě vanilkový puding Navrch: Povidla, žmolenka

Postup přípravy

Z kvasnic, mléka a cukru připravím kvásek. Jakmile je kvásek vykynutý, vše zpracuji v hladké těsto, které se nelepí a jde hezky od mísy. Nechám na teplém místě vykynout. Jakmile je těsto vykynuté, přendám si ho na vál, ještě trochu zpracuji a pak z těsta tvořím kuličky v průměru asi 4 cm a z těch si připravím placičky. Do každé placičky dám trochu tvarohu a zadělám tak, aby mi vznikla zase kulička. Tu položím na plech na pečící papír. Každou z těch kuliček trochu rozplácnu frťánkem, takže mi vzniknu plochý dolíček. Do dolíčku dám trochu povidel a na vrch nasypu žmolenku. Nechám chvilku na plechu vykynout, pak vložím do předehřáté trouby a peču tak na 175 stupňů.

Kdo má rád, může dát do tvarohu třeba rozinky. Hlavně doporučuji mít tvaroh tužší, aby se vám těsto dobře s tvarohem balilo.

Také místo povidel můžete dát tužší marmeládu, aby nevytekla, jako se to stalo teď mně.

Jsou opravdu výborné, chutné a jak je upečete, hned zmizí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 16. 10. 2010, 16:27
(Y) :-) (C) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie